Românii şi ceilalţi pasageri de pe nava Costa Allegra aflată în derivă suportă condiţii grele

O călătorie de câteva zile, fără electricitate, mîncare caldă sau aer condiţionat. Asta înfruntă pasagerii de pe nava Costa Allegra - care a intrat în derivă duminică, în Oceanul Indian.

RomaniaTV.net
29 feb. 2012, 07:10
Românii şi ceilalţi pasageri de pe nava Costa Allegra aflată în derivă suportă condiţii grele

Vasul este tractat spre Insulele Seychelles, dar va ajunge la destinaţie abia la noapte sau mâine dimineaţă. Până atunci, cei de la bord trebuie să suporte condiţiile grele de pe vas. Printre cei aflaţi pe vas sunt şi 14 români, între care doi sunt turişti, iar ceilalţi 12 sunt membri ai echipajului.

În prezent, cei peste o mie de pasageri  se află în afara oricărui pericol, iar un elicopter a adus mâncare şi echipamente tehnice pe navă.

Ministerul român de Externe a anunţat că a fost iniţiată procedura de informare a familiilor românilor aflaţi la bordul navei. Paza de coastă a precizat că vasul de croazieră  va fi escortat până în portul Victoria, principalul port din insulele Seychelles.

Echipajul Costei Allegra a lansat un SOS, după ce un incendiu a izbucnit în sala motoarelor. Marinarii au anunţat că focul a fost stins fără a provoca victime, însă nava a rămas fără propulsie şi nu se mai putea deplasa. În plus, sistemul de electricitate a cedat.

Nava Costa Allegra este „sora” navei Costa Concordia, care a naufragiat luna trecută în Italia, în apropiere de insula Giglio. Site-ul  seaviewcruises.co.uk informează că vasul de 28.000 de tone este unul dintre cele mai vechi şi mai mici din flota companiei Costa Cruises.