Românii şi vacanţa de Paşte. Vezi cât trebuie să plăteşti pentru un pachet turistic

Paştele se apropie şi zeci de mii de români şi-au făcut deja rezervările pentru cele câteva zile de vacanţă. În acest an, agenţiile au în portofoliu pachete turistice mult mai variate. Iar multe dintre acestea au fost cumpărate cu 6, chiar 7 luni înainte.

RomaniaTV.net
05 mart. 2012, 06:59
Românii şi vacanţa de Paşte. Vezi cât trebuie să plăteşti pentru un pachet turistic

Românii care vor pleca în străinătate în vacanţa de Paşte vor cheltui între 10 şi 15 milioane de euro, arată o estimare făcută de jurnaliştii de la Capital. Cheltuiala medie pe cap de persoană ajunge până la 500 de euro. În acest an, agenţiile au în portofoliu pachete turistice mult mai variate. Iar multe dintre acestea au fost cumpărate cu 6, chiar 7 luni înainte.

De asemenea, potrivit Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, anumite pachete au fost deja epuizate, iar altele, pentru destinaţii precum Israel, au fost achiziţionate în proporţie de 70%-80%. Astfel, cine doreşte să ajungă în Ţara Sfântă scoate din buzunar aproximativ 450 de euro. Pachetul include transportul cu avionul, 6 nopţi de cazare la un hotel de 4 stele şi o excursie la Tel Aviv. Există şi oferte mult mai accesibile pentru vacanţa de Paşte.

Un sejur de 4 nopţi la un hotel de 3 stele în Grecia, cu autocarul, costă aproximativ 130 de euro.