Românii, subiect de documentar în Marea Britanie VIDEO

Imigranţii români au ajuns subiect de documentar în Marea Britanie. Povestea unor români plecaţi în regat va fi prezentată într-un episod al seriei intitulate "Strada beneficiilor sociale". Potrivit documentarului, conaţionalii noştri ar fi invadat o stradă din oraşul Brmingham.

RomaniaTV.net
10 ian. 2014, 08:55
Românii, subiect de documentar în Marea Britanie VIDEO

Trei sferturi dintre locuitorii de pe această stradă din Birmingham primesc ajutoare sociale, informează România TV.

Seria de documentare difuzată de postul britanic Channel 4 analizează viaţa celor care trăiesc din ajutoarele statului. Ei vorbesc despre un grup de imigranţi români suspectaţi că abuzează de sistemul generos al indemnizaţiilor sociale. Oamenii fac ce pot pentru a supravieţui.

Printre românii care apar în documentar se numără şi o familie, alcătuită dintr-un tânăr de 20 de ani şi soţia sa, o adolescentă de doar 15 ani. Faptul că aceasta este minoră a stârnit mari controverse în oraşul britanic. Cei doi trăiesc căutând în gunoaie lucruri pe care le pot folosi, mânca sau vinde, potrivit Daily Mail.

În acelaşi episod al seriei va fi prezentată şi o familie de 14 persoane care a ocupat o casă concepută doar pentru patru oameni. Aceştia se plâng că au venit în Marea Britanie pentru a munci la o fermă, însă odată ajunşi acolo nu au mai primit banii promişi.