Românii sunt în top când vine vorba de dat țepe. Un bărbat a rămas și fără apartament și fără bani. Cum s-a întâmplat asta? „Prostia se plătește”

Un bărbat din Făgăraș a luat o țeapă colosală în momentul în care a vrut să închrieze un apartament. A plătit chiria pentru o cheie care nu deschide nicio ușă. Acum a rămas și fără bani și fără locuință. Cum poate fi rezolvată situația?

23 ian. 2023, 11:48
Românii sunt în top când vine vorba de dat țepe. Un bărbat a rămas și fără apartament și fără bani. Cum s-a întâmplat asta? „Prostia se plătește”
Cum arată prețul pentru chirie în celelalte orașe importante din țară?

Închirierea unui apartament se poate transforma într-o înșelătorie grosolană. Când vine vorba de a găsi metode prin care să faci bani rapid și fără efort, românii sunt cât se poate de talentați. Țepele sunt la ordinea zilei la noi în țară, iar poveștile pe cât de amuzante pot fi pentru internauți, pe atât de neplăcute sunt pentru victime. Metodele de înșelătorie sunt din ce în ce mai variate, iar oamenii cad cu ușurință în plasă. Acesta este și cazul unui bărbat din Făgăraș care a fost păcălit „ziua, la drumul mare”.

Tânărul își dorea să închirieze un apartament în orașul Făgăraș, dar în final, acesta a ajuns și fără bani și fără apartament. Concret, bărbatul, a văzut un anunț de închiriere online și a contactat proprietarul. În urma discuției telefonice cu acesta, bărbatul a fost de acord să semneze contractul și să plătească chiria, fără să viziteze și în realitate apartamentul care ar fi trebuit să îi fie locuință. Acesta s-a mulțumit să vadă apartamentul numai într-o filmare trimisă de așa-zisul proprietar.

Citește și: Zonele din București unde prețurile imobilelor au înghețat. Unde poți cumpăra un apartament vechi cu trei camere.

„Am fost înșelat la închirierea unui apartament.Eu stau în Făgăraș și am găsit pe OLX un apartament pe care am vrut să îl închiriez, am primit de la proprietar un video mai detaliat cu apartamentul. Mi-a plăcut, era la un preț bun și am zis că îl iau. Proprietarul locuia în Brașov, așa că pentru a lua cheia, face contractul și plăti pe prima lună de chirie am fost ieri în Brașov.

M-am văzut cu omul, am mers într-o pizzerie pentru a sta la o poveste și un suc, am completat și semnat contractul cu datele mele, în contract erau și datele lui, i-am dat banii pe prima luna de chirie și mi-a dat cheia, totul bine și frumos. Ajung înapoi în Făgăraș merg la bloc să mă duc în apartament și cheia nu merge, nicăieri, sun pe om, nimic, mesaj, nimic, sun de zeci de ori timp de 2 ore nimic, sun de pe alt număr nimic, am sunat iar azi și nimic.

Ce și cum credeți că se poate rezolva, ținând cont că am datele lui (posibil să fie false), contractul semnat, număr de telefon și ma gândesc că în Brașov se poate și vedea pe camere cât am stat la masă cu el?”, a scris acesta pe grupul de Facebook Avocatul online.

„Trebuia să vi se pară suspect că nu v-ați văzut și ați semnat actele la apartament.”

Comentariile nu au întârziat să apară. Internauții care au comentat la postarea bărbatului din Făgăraș au ironizat naivitatea de care acesta a dat dovadă. Iar pe de altă parte, au subliniat că în această situație, este foarte puțin probabil ca problema să mai rezolve. Cei mai mulți dintre ei a comentat despre cât de important este să mergi să vizionezi un apartament înainte să îl închiriezi, astfel încât să poți verifica veridicitatea pozelor, dar și că acesta oferă condițiile necesare pentru un trai decent.

„După părerea mea, ar trebui să mergeți cât mai repede în localul unde ați discutat și să-i rugați ce cei de acolo să vă dea filmările.”, a comentat unul dintre utilizatori la postarea bărbatului

„Prostia se plătește! Bine că ai plătit doar pe o lună! Și cu agențiile imobiliare poți lua plasă!”

„Un contract nu se semnează într-o pizzerie! Eventual și cu un martor!”

Se pare că această metodă nu este folosită numai de români. Conform unui internaut, chiar și în țările mai avansate se dau țepe de felul acesta.

„În Germania asta e o practică frecventă! Dacă el a ales pizzeria, slabe șanse să faceți lumină, dacă înțelegeți ce vreau să spun. Aveți niște date, dar, cu siguranță, false. Rugați pe altcineva să îl contacteze pentru închiriere, în caz că mai există anunțul, și organizați un flagrant, deoarece nu cred că sunteți singura victimă.” , a scris un internaut.

Citește și: Țeapă de proporții la un hipermarket din Vaslui! Ce a descoperit un bărbat care a cumpărat un cofraj de ouă