Românii sunt inventivi. Cum se încarcă bateria unei Dacia Spring dacă stai la bloc

Primele maşini Dacia Spring circulă deja pe şoselele din România. Modelul este fabricat în China şi a devenit cea mai vândută maşină electrică din ţară.

08 dec. 2021, 10:00
Românii sunt inventivi. Cum se încarcă bateria unei Dacia Spring dacă stai la bloc

Toţi mai mulţi români trec pe maşini electrice, dar se confruntă că lipsa staţiilor de încărcare. Un român a găsit o soluţie inedită pentru a încărca bateria maşinii Dacia Spring.

Pentru că stă la bloc, proprietarul Daciei a tras un prelungitor de la etajul 3 al blocului unde locuieşte, potrivit dcnews.ro. Imaginile au ajuns pe un grup de Facebook dedicat proprietarilor de Dacia Spring, iar internauţii chiar l-au lăudat pe acesta pentru soluţie.

„Dovada că dacă vrei poți…”, „Foarte tare. Bravo lui. Eu încarc de la etajul 1 într-un garaj de lângă bloc”, au comentat unii pe grupul de Facebook Dacia Spring România Official.

Citeşte şi: Dacia Spring a depăşit Loganul şi a devenit cea mai vândută maşină din România. Ţara noastră e printre puţinele din lume care are în fruntea topului un automobil electric

Primele maşini electrice Dacia Spring au ajuns de o lună în România. Aproape o treime dintre vehiculele livrate au ajuns în posesia unor clienți din București şi din județul Ilfov

Dacia Spring a fost prezentată în toamna lui 2020 și prețul de pornire este 18.300 euro. Pe site-ul Dacia autonomia maşinii electrice este trecută ca fiind 305 km, cu mențiunea: ”305 km în ciclu WLTP urban, 230 km în ciclu WLTP mixt”.

Mașina are 3,73 metri lungime și viteza maximă este 125 km/h (cu mențiunea că autonomia scade puternic la viteze mari).

Aproape o treime dintre vehiculele livrate au ajuns în posesia unor clienți din București şi din județul Ilfov. Volume semnificative au fost înregistrate şi în județele Timiș, Iași, Cluj şi Brașov. Majoritatea clienților (95%) au dorit să dispună şi de sistemul de încărcare rapidă la bornă de curent continuu, oferit opțional. Modelul este echipat în serie cu un cablu mode 3 (7KW AC) pentru wallbox, spun cei de la Dacia.

Culoarea preferată de clienţii primului model electric fabricat de Dacia este albastru.

Motorul electric al maşinii Dacia Spring este de 33 KW (45 CP), cuplat cu o baterie de 26,8 KWh care asigură o autonomie de 230 km conform ciclului WLTP și de 305 km conform ciclului WLTP City (care cuprinde doar partea urbană a ciclului omologat).

Modelul beneficiază, în serie, de limitator de viteză, ABS, ESP, repartitor electronic al forței de frânare, 6 airbag-uri, apel de urgență (buton SOS), aprindere automată a farurilor și frânare automată de urgență.

Garanția oferită este de 3 ani sau 100.000 km pentru vehicul și de 8 ani sau 120.000 km pentru bateria electrică.