Românii, tot mai dornici să se vaccineze. În 31 de județe nu mai sunt locuri libere

În 31 de județe din România a fost atinsă capacitatea maximă de programare pentru administrarea vaccinului COVID pentru următoarele trei săptămâni, în raport cu numărul dozelor disponibile până în prezent și calendarul de livrare estimat.

20 ian. 2021, 18:57
Românii, tot mai dornici să se vaccineze. În 31 de județe nu mai sunt locuri libere

Românii, tot mai dornici să se vaccineze. Conform situației raportate la ora 14:00, doar în județele  Alba, Bihor, Caraș-Severin, Covasna, Gorj, Harghita, Iași, Maramureș, Mehedinti și Suceava mai sunt locuri libere pentru administrarea vaccinului COVID, conform datelor din Registrul Electronic National de Vaccinari (RENV) si preluate de platforma informatica de programare dezvoltata de STS.

Citește și: Guvernul vrea ca două milioane de persoane să fie vaccinate până în 29 martie. „Îmi doresc ca toată lumea să fie vaccinată cât mai repede”

În 31 de județe din țară a fost atinsă capacitatea maximă de programare pentru următoarele trei săptămâni, în raport cu numărul dozelor disponibile la acest moment și cu calendarul de livrare estimat pentru perioada următoare.

Românii, tot mai dornici să se vaccineze. Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat, miercuri, deschiderea sesiunii de programare la vaccinare pentru perioada februarie – martie.

„Ca urmare a interesului crescut al cetățenilor pentru vaccinare, în 31 de județe din țară a fost atinsă capacitatea maximă de programare pentru următoarele trei săptămâni, în raport cu numărul dozelor disponibile la acest moment și cu calendarul de livrare estimat pentru perioada următoare.

Reamintim faptul că, în conformitate cu Strategia națională de vaccinare și cu recomandările ferme ale Agenției Europene a Medicamentului, repartizarea dozelor către centrele de vaccinare se face pentru asigurarea primei administrări și, în mod obligatoriu, a rapelului”, se arată în comunicatul CNCAV.

Bilanţ vaccinare anti-COVID la 20 ianuarie. Peste 38.300 de persoane vaccinate în 24 de ore

Peste 38.300 de persoane au fost vaccinate anti-COVID-19 în România în ultimele 24 de ore, a anunţat Comitetul Naţional de Coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 într-un comunicat de presă.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat că în ultimele 24 de ore au fost vaccinate 38.338 de persoane, din care 3.192 au primit cea de-a doua doză. Astfel, numărul total al persoanelor vaccinate a ajuns la 302.570 persoane, din care 5.814 au primit şi rapelul.