Guvernul vrea ca două milioane de persoane să fie vaccinate până în 29 martie. „Îmi doresc ca toată lumea să fie vaccinată cât mai repede”

Premierul Florin Cîţu a anunţat miercuri că Guvernul vrea ca două milioane de români să fie vaccinaţi împotriva noului coronavirus până la sfârşitul lunii martie. Şeful Executivului a explicat că România a cumpărat deja dozele necesare pentru imunizarea a 70% din populaţie.

20 ian. 2021, 17:57
Guvernul vrea ca două milioane de persoane să fie vaccinate până în 29 martie. „Îmi doresc ca toată lumea să fie vaccinată cât mai repede”

Florin Cîţu a vorbit despre planurile prin care Guvernul vrea ca două milioane de persoane să fie vaccinate până în 29 martie. Premierul a explicat că obiectivul depinde de cum vor primi vaccinurile de la producători.

„Ştim foarte clar. Sunt 2,4 milioane de vaccinuri de la Pfizer care vin până în 29 martie. Acestea sunt clare. Asta înseamnă că un milion şi ceva de persoane vor avea până atunci cele două doze de vaccin, dar în planul iniţial avem şi Moderna care trebuie să vină cu încă 400.000. Mai este şi AstraZeneca.

Sunt pregătiţi cu centrele de vaccinare ca să ajungem până la 150.000 de vaccinuri pe zi. Totul depinde de cum primim aceste vaccinuri. În acest moment vom ajunge la 220.000 de doze săptămânal din luna februarie”, a precizat Florin Cîţu, după şedinţa de Guvern.

Citeşte şi: Premierul Cîțu, anunț important despre campania de vaccinare. Ce se întâmplă în etapa a treia: Asta va fi clar!

Guvernul vrea două milioane de persoane să fie vaccinate până în 29 martie. „Pe parte de logistică suntem pregătiţi”

Premierul a precizat că în scenariul cel mai optimist peste patru milioane de doze de vaccin vor ajunge în România până la sfârşitul lunii martie.

„Îmi doresc ca toată lumea să fie vaccinată cât mai repede. Nu depinde de noi. Pe parte de logistică suntem pregătiţi să mergem la 150.000 de vaccinuri pe zi. Depindem de cum primim aceste vaccinuri.

În acest moment, 2,4 milioane sigure până în luna martie. 400.000 de la Moderna ar trebui să le primim şi pe acestea până în 29 martie. Astra Zeneca ar trebui să aflăm până la sfârşitul lunii dacă le primim.

Vă dau şi scenariul optimist. 4,2 milioane de doze până în 29 martie, dar acela este un scenariu optimist. Vreau să fie foarte clar că în acest moment mizăm pe cele 2,4 milioane. Vorbim de două milioane de persoane vaccinate până în 29 martie”, a menţionat Cîţu.

Şeful Executivului a amintit că autorităţile îşi propun vaccinarea a 70% din populaţie până la sfârşitul lunii septembrie.

„Aşa cum avem programarea astăzi, până la sfârşitul lunii septembrie, 10,4 milioane de cetăţeni, 70% dintre cei care trebuie vaccinaţi – 15 milioane, vor fi vaccinaţi cu ambele doze de vaccin.

Am cumpărat toate dozele. Sunt 27 de milioane de doze cumpărate deja, plătite. Doar să vedem cum vin”, a menţionat Florin Cîţu.

Citeşte şi: Restaurantele din București se pot redeschide cu o condiție. Anunțul făcut de premierul Florin Cîțu