Românii vaccinați cu AstraZeneca fac mărturii ȘOCANTE. ”Nu doresc nimănui să treacă prin ce am trecut eu”

Tot mai mulți români fac mărturii șocante după ce au fost vaccinați cu serul produs de AstraZeneca. Reacțiile adverse grave nu au lipsit, iar unele nu au trecut nici după o lungă perioadă de timp, totul în contextul în care un lot a fost carantinat!

12 mart. 2021, 15:01
Românii vaccinați cu AstraZeneca fac mărturii ȘOCANTE. ”Nu doresc nimănui să treacă prin ce am trecut eu”

Românii vaccinați cu AstraZeneca fac mărturii ȘOCANTE. O balerină de la Opera Națională susține că a avut nevoie de resuscitare după ce a fost vaccinată cu AstraZeneca, în ciuda faptului că vaccinul nu era din lotul problematic. În acest context, femeia susține că are dubii în privința administrării rapelului.

”La 28 de ore de la vaccin, am avut o reacție foarte urâtă! Cu pierderea conștienței aproape un minut, având pulsul 40. Noroc că soțul meu, care este medic, era acasă și mi-a făcut resuscitare în adevăratul sens al cuvântului. Mi-am revenit destul de greu după ce m-am înnegrit. În continuare nu am o stare foarte bună. Am avut de la vaccin cefalee, inapetență, stare de moleșeală.Întrebarea este ce fac în acest caz. Pentru că îmi este frică să mai fac rapelul, și, cu toate acestea, am fost de acord și mi-am asumat vaccinarea. Adică sunt pro vaccin”, a povestit Beatrice Șerbănescu, în exclusivitate la Antena 3.

Citește și: România suspendă preventiv o săptămână vaccinarea cu lotul AstraZeneca care a creat probleme în Italia

Românii vaccinați cu AstraZeneca fac mărturii ȘOCANTE

Un cadru didactic din Bihor, care nu a fost vaccinat cu lotul problemă, face alte mărturii șocante. Femeia susține că are mâna inflamată și nu o poate mișca, iar în aceste condiții nu a primit concendiu medical post-vaccinare. Mai mult decât atât, femeia susține că nu își va mai face rapelul și nu dorește nimănui să treacă prin ce a trecut ea.

”Am făcut prima doză miercuri, în data de 10. Inițial nu am avut nicio problemă. Am făcut la ora 15:00. Au început la ora 23:00 frisoanele și o durere acută în mână. Apoi febră, amețeli, iar ieri, la aproximativ 24 de ore de la administrarea vaccinului, mi s-a inflamat mâna. În acest moment nu mai am frisoane, dar mâna este în continuare inflamată. De la cot în jos o pot mișca, dar până la cot încă este foarte dureroasă și inflamată.

”Am fost la medicul de familie, mi s-a spus că există persoane cu efecte mult mai severe, și să stau liniștită și eventual să iau paracetamol. Am rugat medicul să îmi dea un concediu medical pentru că ieri starea mea a fost foarte proastă și mi s-a spus că nu pot primi concediu medical post-vaccinare, deoarece în acel moment trebuie date declarații și anunțat DSP-ul și Agenția Medicamentul și nu se dă concediu medical pentru așa ceva. Ne rugăm să treacă cu bine și cu siguranță rapelul nu îl voi mai face. Nu doresc să mai trec prin ce am trecut și nu doresc nimănui să treacă prin ce am trecut eu și trec în continuare și nici prin ceea ce trece familia mea!”, a povestit femeia la Antena 3.

Citește și: Ce trebuie să facă românii imunizați cu serul problematic al AstraZeneca! Recomandările lui Carmen Dorobăț

Primarul Bacăului s-a vaccinat cu serul AstraZeneca din lotul suspendat

Lucian Daniel Viziteu s-a vaccinat la începutul lunii martie cu vaccinul AstraZeneca, iar serul a fost chiar din lotul suspendat. Edilul susține că nu a avut reacții adverse severe și le-a recomandat cetățenilor să se imunizeze pentru a reveni la normal.

Primarul din Bacău va efectua rapelul și a subliniat că vaccinarea cu lotul respectiv a fost suspendată, urmând ca astăzi să ajungă la centrul din Bacău alte doze de vaccin.

”M-am vaccinat în 5 martie și am avut niște reacții minore. Mă voi duce și la rapel pentru a obține imunizarea. În centrul de vaccinare din Bacău nu au fost raportate reacții adverse severe. În această dimineață a fost suspendat lotul respectiv și așteptăm, în câteva ore, un nou lot pentru a reîncepe vaccinarea. Îi sfătuiesc pe locuitori să meargă la vaccinare, așa cum este normal. Reacția autorităților mă bucură, este un gest de precauție. Dacă există probleme cu lotul respectiv, nu va mai fi folosit. Le recomand tuturor să continue să se vaccineze pentru a reveni la normalitate”, a spus Viziteu.