Românii vor putea cumpăra titluri de stat în EURO. Data limită până la care pot face investiţia

Florin Cîţu, ministrul Finanţelor, a anunţat că începând de miercuri românii vor putea investi, în premieră, în titluri de stat în euro. Acestea pot fi achiziţionate prin bănci pentru a fi tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti

RomaniaTV.net
15 iul. 2020, 04:55
Românii vor putea cumpăra titluri de stat în EURO. Data limită până la care pot face investiţia

„Premieră!

Titluri de stat în euro pentru populație!

Începând de ASTĂZI și până pe 7 august, românii vor putea cumpăra prin bănci titluri în lei și valută care vor fi tranzactionabile la Bursa de Valori București.

Cei care vor investi vor putea în orice moment să-și vândă deținerile în cel mai transparent mod”, este mesajul publicat miercuri de Florin Cîţu, ministrul Finanţelor, pe Facebook.

Băncile de la care pot fi cumpărate titluri de stat

BT Capital Partners&Banca Transilvania, BCR și BRD vor pune în vânzare începând de miercuri, 15 iulie 2020, titluri de stat pentru populație în lei și, în premieră, titluri de stat denominate în euro, care vor fi listate automat la Bursa de Valori București, având maturități de 2 si 4 ani pentru moneda naționalăși de 5 ani pentru euro.

Dobânzile anuale oferite la titlurile de stat în lei sunt de 4% pentru scadența de 2 ani și 4,5% pentru scadența la patru ani, iar titlurile de stat în euro au o dobândă anuală de 2%. Aceste dobânzi acordate peste nivelul actual al pieței scad riscul investițional până la maturitate și oferă oportunitatea lichidării imediate și cu minimum de costuri pentru populație în cazul unor nevoi imediate prin vânzarea acestora pe piața secundară.

Oferta de titluri de stat din cadrul programului Fidelis se derulează in perioada 15 iulie – 7 august 2020, se arată într-un comunicat al Ministerului de Finanţe.

Subscrierea inițială a titlurilor nu este comisionată de către băncile intermediare, iar veniturile obținute, atât din dobânzi, cât și din câștigurile de capital sunt neimpozabile.

Valoarea nominală a unui titlu de stat este de 100 de lei pentru emisiunea în lei și 100 de Euro pentru emisiunea în Euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de Euro.

În emisiunea de titluri de stat FIDELIS pot investi persoanele fizice rezidente și nerezidente cu vârsta de peste 18 ani până la data închiderii Ofertei, inclusiv.

Care este procedura de subscriere

Emisiunea în lei

Pe baza unui formular de subscriere în cazul BT Capital Partners&Banca Transilvania și BRD – Groupe Société Générale S.A., sau în baza unui contract de investiții financiare pe piața bursieră deschis la unul din membrii Sindicatului (BTCP, BCR, BRD) sau la intermediarii autorizați care au semnat cu Lead Manager-ul (BT Capital Partners&Banca Transilvania) angajamentul privind respectarea condițiilor ofertei;
Pentru subscriere, încasarea cupoanelor și a valorii nominale la scadență, investitorii trebuie să menționeze un cont bancar pentru plăți ulterioare.

Emisiunea în Euro

Se realizează doar în baza unui contract de investiții financiare pe piața bursieră deschis la unul din membrii Sindicatului de intermediere sau la intermediarii autorizați pentru tranzacții la Bursa de Valori București, care au semnat cu Lead Manager-ul angajamentul privind respectarea condițiilor ofertei.
Prospectul de bază și termenii finali ai emisiunilor pot fi consultați pe site-ul http://www.mfinante.ro, Bursei de Valori București , și al fiecărui membru al sindicatului de intermediere ( www.btcapitalpartners.ro, www.bcr.ro, www.brd.ro/mfp ).

Ce se întâmplă cu minorii ai căror părinţi sunt infectaţi cu coronavirus. Anunţul făcut de ministrul Sănătăţii


loading...