Românul care a înşelat America: Corneliu Weikum a vândut maşini inexistente, de 4 milioane de dolari

Un român care locuieşte în Germania a recunoscut, în faţa unui tribunal din Las Vegas, că este vinovat de o escrocherie de 4 milioane de dolari, desfăşurată pe teritoriul american.

RomaniaTV.net
22 sept. 2012, 14:45
Românul care a înşelat America: Corneliu Weikum a vândut maşini inexistente, de 4 milioane de dolari

Corneliu Weikum le vindea americanilor, pe Internet, maşini inexistente. Bărbatul, în vârstă de 38 de ani, a pus la cale înşelăciunea împreună cu o rusoaică de 24 de ani, Iulia Mişina-Heffron, judecată şi ea în acelaşi caz. Ei şi-au recunoscut vinovăţia în faţa procurorilor americani din Las Vegas şi riscă până la 35 de ani de închisoare. Sentinţa o vor afla abia în decembrie, informează site-ul postului de televiziune CNN.

Românul şi rusoaica postau pe Internet, pe diferite site-uri, între care eBay Motors, AutoTrader, Yahoo Auto, edmunds.com şi Cragslist, anunţuri de vânzări de maşini – autovehicule care nu existau în realitate.

Weikum, care trăieşte în Germania şi Mişina-Heffron au depus o cerere către procurorii americani, în care spun că au 1,2 milioane de dolari şi că se angajează să le dea banii înapoi victimelor pe care le-au înşelat.

Acest lucru nu îi scuteşte însă de pedeapsă, dar, dacă procurorii americani vor aproba tranzacţia propusă în cererea lor, anii de închisoare pentru fiecare dintre cei doi escroci se reduc substanţial, românul primind în acest caz 97 de luni de închisoare, iar rusoaica, 70 de luni, mai scrie site-ul televiziunii americane.

Schema de acţiune a celor doi escroci funcţiona astfel: clienţii erau îndrumaţi să depună banii pentru achiziţionarea unui automobil în anumite conturi bancare, stabilite de român şi rusoaică. Asociaţii escrocilor retrăgeau banii depuşi în aceste conturi şi îi trimiteau mai departe lui Welikum şi Mişinei-Heffron care, ulterior, îi scoteau din SUA sub formă de bani lichuizi sau prin transferui bancare.

Potrivit procurorilor americani citaţi de CNN, din bagajele lui Welikum au fost confiscaţi bani lichizi, de peste 1 milion de dolari, în octombrie 2009, pe aeroportul internaţional McCarran, din Las Vegas. În martie 2010 a fost prinsă Mişina-Heffron cu 20.000 de dolari ascunşi în boxe stereo, în timp ce încerca să îi introducă clandestin în Germania.