ROMÂNUL care i-a BĂTUT pe JAPONEZI la gătit SUSHI. Un bucătar autohton a câştigat un premiu important în Asia

Un bucătar român le poate da lecţii japonezior la preparat sushi. La doar 25 de ani, el s-a luptat cu cei mai talentaţi bucătari din lume şi a reuşit să obţină locul trei la Cupa Mondială de Preparat sushi, din Japonia. Bărbatul a învăţat secretele chiar de la un şef din Ţara Soarelui Răsare.

07 sept. 2014, 07:15
ROMÂNUL care i-a BĂTUT pe JAPONEZI la gătit SUSHI. Un bucătar autohton a câştigat un premiu important în Asia

Alexandru Răcătău a trecut prin două probe dificile, dar a reuşit să-i impresioneze pe japonezi la ei acasă. Românul a făcut un sushi tradiţional perfect, dar şi un platou original cu care i-a uimit pe membrii juriului, potrivit România TV.

Bucătarul i-a surprins pe asiatici şi cu diverse sortimente de somon, creveţi, omletă, ton şi anghinare. Pentru asta s-a pregătit cinci ani de zile, alături de un maestru japonez.

Inima mi-a fost până în gât, am avut emoţii şi m-am bucurat extrem de mult. a fost primul concurs la care am participat şi am şi reuşit să câştig locul 3. Este un loc onorabil. sunt fericit că l-am câştigat„, a declarat tânărul

De la maestrul său, Alexandru a învăţat, mai presus de toate, disciplina, dar a descoperit şi secretele unui sushi perfect. Alexandru îşi propune ca, anul viitor, să aducă marele premiu în România.