Românul condamnat la moarte în Malaysia nu scapă de pedeapsa capitală. Ultima speranţă e graţierea

Publicat: Marţi, 26 Ianuarie 2016 11:09 // Actualizat: Marţi, 26 Ianuarie 2016 12:03 // Sursa: romaniatv.net

Curtea Federală de Justiţie a Malaysiei a respins marţi recursul lui Ionuţ Gologan, românul condamnat la moarte în Malaysia, pentru trafic de droguri.

Curtea Federală de Justiţie a Malaysiei, care a judecat recursul, a confirmat pedeapsa capitală printr-o decizie definitivă, fiind epuizate astfel toate căile interne de atac în acest caz. Avocaţii cetăţeanului român urmează să depună o cerere de graţiere la sultanul statului malaysian.

Practic, în momentzul de faţă singura şansă a lui Ionuţ Gologan de a scăpa de pedeapsa cu moartea este graţierea.

Citeşte şi Românul condamnat la moarte în Malaezia: "M-aţi uitat aici! Mă vreţi mort!"

Potrivit unui comunicat al Ministerului Român al Afacerilor Externe, conform procedurilor malaysiene, această cerere de graţiere "va fi analizată de o Comisie de Graţiere, care se convoacă la solicitarea sultanului. MAE precizează că sentinţa nu poate fi pusă în aplicare până când nu este soluţionată cererea de graţiere, iar acest demers poate fi de durată".

Citeşte şi Condiţiile din închisoarea malaeziană l-au distrus. Ionuţ Gologan este BOLNAV FOTO

Ionuţ Gologan a fost prins în 2012, cu droguri, pe aeroportul din Kuala Lumpur. Procesul său a avut loc în perioada septembrie-octombrie 2013, iar în prima instanţă Gologan a fost condamnat la moarte prin spânzurare. Decizia a fost atacată cu apel de către avocatul românului, dar în 16 februarie 2015 Curtea de Apel a menţinut decizia de condamnare. Avocatul tânărului a făcut recurs, această ultimă cale de atac fiind judecată marţi, de Curtea Federală de Justiţie a Malaysiei.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
30 ian 11:07
...a făcut recurs, această ultimă cale de atac fiind judecată marţi, de Curtea Federală de Justiţie a Malaysiei. sursa: romaniatv.netTags
...
26 ian 11:32
... Curtea Federală de Justiţie a Malaysiei a judecat marţi recursul lui Ionuţ Gologan,...
26 ian 11:32
...a judecat marţi recursul lui Ionuţ Gologan, românul condamnat la moarte în Malaysia, pentru trafic de droguri. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net
...
1
EUR
4.8357
RON
12 Aug
noapte 20 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H