Un elev din Ploieşti, cel mai bun utilizator Microsoft Word 2019 din lume

Elev la Colegiul Naţional ”Ion Luca Caragiale” din Ploiești, Gabriel Stanciu a devenit campion mondial la categoria Microsoft Word 2019 în cadrul Campionatului Mondial Microsoft Office Specialist 2022.

05 aug. 2022, 14:41
Un elev din Ploieşti, cel mai bun utilizator Microsoft Word 2019 din lume

Zilele trecute, în SUA, a avut loc Campionatului Mondial Microsoft Office Specialist, la care au participat tineri din toată lumea cu vârste cuprinse între 13 și 22 de ani. Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist 2022 este o competiție globală recunoscută de Microsoft în care elevi și studenți din întreaga lume își pot testa abilitățile în aplicațiile Office.

La etapa de calificări au luat parte 1 milion de concurenți din întreaga lumea și doar cei mai buni au ajuns în Statele Unite pentru Marea Finală. România a avut 3 participanți în finala din SUA:

– Emilia Slavu (Colegiul Național de Informatică ”Carmen Sylva” din Petroșani), la secțiunea Microsoft Excel 2019;

– Ștefania Potop (Liceul ”Simion Mehedinți” din Vidra), la Microsoft PowerPoint 2019;

– Gabriel Stanciu (Colegiul Național ”Ion Luca Caragiale” din Ploiești), la categoria Microsoft Word 2019.

Citeste si INTERVIU EXCLUSIV. Flavian Georgescu, profesorul elevilor care au plasat România pe primul loc în Europa la Matematică, despre schimbările în educație „Sistemul e învechit. În următorii ani trebuie să apară niște schimbări majore”

Cel mai bun utilizator Microsoft Word 2019 din lume este un român

În urma unui examen de 3 ore, Gabriel Stanciu a fost desemnat Campionul Mondial la Microsoft Office 2019. Pentru performanța sa, Gabriel a fost recompensat cu trofeul şi medalia competiţiei, cu un premiu în valoare de 7.000 dolari şi un laptop Microsoft Surface.

Sunt extrem de fericit că am obținut acest premiu. În spatele lui, stau foarte multe ore de muncă. Competiția a fost extraordinară, a fost o experiență minunată pentru mine. Mă bucur că, datorită certificării obținute și a finalei câștigate în România, am avut ocazia să merg în Statele Unite, în California, și să cunosc oameni noi. Îmi doresc să particip și la ediția de anul viitor. Ar fi păcat să ratez o astfel de experiență”, a declarat Gabriel Stanciu, potrivit startupcafe.ro

Citeste si Doi elevi din România au câștigat fiecare câte două titluri mondiale în 2022