Românul mort în atentatul de la Kabul, decorat de preşedintele Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis miercuri un mesaj de condoleanţe familiei românului decedat în urma atacului terorist de la Kabul şi a anunţat că acesta va fi decorat post-mortem cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler cu însemn de război.

04 sept. 2019, 14:14
Românul mort în atentatul de la Kabul, decorat de preşedintele Iohannis

„Transmit condoleanţe familiei reprezentantului misiunii diplomatice a României care şi-a pierdut viaţa în urma atentatului terorist de la Kabul. În semn de recunoştinţă şi apreciere pentru dăruirea şi curajul său, pentru spiritul de sacrificiu dovedit, am decis să îl decorez post-mortem cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de Cavaler cu însemn de război. Totodată, îi urez multă sănătate şi recuperare cât mai rapidă românului nostru rănit în acelaşi atac sângeros”, a declarat miercuri preşedintele Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a murit, iar altul a fost grav rănit în urma atacului terorist care a avut loc în noaptea de luni spre marţi, la Kabul, în Afganistan, informează Ministerul Afacerilor Externe.

Citeşte şi: MAE: Un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a murit, iar altul a fost grav rănit într-un atac terorist UPDATE