Românul prins în Austria transportând imigranţi extracomunitari, condamnat la 3 ani de închisoare

Un cetăţean român care a fost descoperit în Austria că transporta, într-un camion, peste 40 de imigranţi extracomunitari, a primit o pedeapsă de 3 ani de închisoare.

14 oct. 2015, 14:24
Românul prins în Austria transportând imigranţi extracomunitari, condamnat la 3 ani de închisoare

Cetăţeanul român în vârstă de 37 de ani  a fost condamnat, marţi, la 3 ani de închisoare, de către un tribunal din Austria, pentru trafic de persoane, trafic de persoane în condiţii inumane (6 metri pătraţi suprafaţă) şi complicitate la organizarea unei infracţiuni”.

Românul trecuse clandestin, cu o autoutilitară, peste 40 de imigranţi în Austria, unde autorităţile l-au prins în timpul unui control.

Citeşte şi Ministrul ceh al Apărării: Nu este exclus ca afluxul de imigranţi în UE să fie finanţat de Rusia

Şoferul român fusese arestat preventiv, în iulie, după ce poliţia găsise înghesuitţi în autoutilitara pe care o conducea 42 de imigranţi clandestini, inclusiv copii, veniţi din Siria, Irak şi Afganistan. Vehiculul pe care îl conducea românul era înmatriculat în Bulgaria.

În cadrul procesului, şoferul român a recunoscut că preluase imigranţii de la frontiera Ungariei cu Serbia, urmând să ajungă cu ei la Viena. Suma pe care ar fi urmat să o primească  pentru transport era de 1.500 de euro.