Românul răpit de piraţi în Oceanul Atlantic a fost eliberat

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că românul răpit de piraţi la sfârşitul lunii noiembrie a fost eliberat. El urmează să fie repatriat zilele următoare.

09 ian. 2021, 13:12
Românul răpit de piraţi în Oceanul Atlantic a fost eliberat
Românul răpit de piraţi în Oceanul Atlantic a fost eliberat

Românul răpit de piraţi în largul portului Lome (Republica Togo), la data de 29 noiembrie 2020, a fost eliberat şi urmează să fie repatriat în zilele următoare, potrivit Ministerului Afacerilor Externe.

Românul răpit de piraţi în noiembrie a fost eliberat. Urmează să fie repatriat

Pentru soluţionarea situaţiei cetăţeanului român, Celula de criză interinstituţională a întreprins, de la convocarea acesteia şi până la eliberarea cetăţeanului român, demersuri specifice, în cooperare cu compania angajatoare şi cu parteneri internaţionali.

Totodată, Ambasada României în Nigeria întreprinde toate demersurile necesare pentru efectuarea formalităţilor specifice în vederea revenirii cetăţeanului român, în siguranţă, în ţară.

Reamintim că un român a fost răpit de piraţi în Oceanul Atlantic. Acesta se află printre cei patru navigatori aflaţi la bordul unui tanc petrolier, care au fost luaţi prizioneri.

„Atacul tancului Agisilaos înregistrat în Insulele Marshall a fost raportat pe 29 noiembrie 2020, în timp ce acesta se afla la cinci mile marine de la marginea de vest a Golfului Guineei şi la 22 de mile marine la vest de Togo.

Echipajul navei a încercat să evite îmbarcarea prin manevre evazive, dar nu a avut succes. Petrolierul ar fi avut la bord 23 de membri în echipaj înainte de incident, inclusiv cetăţeni ruşi, români şi filipinezi”, transmitea la acea vreme Sindicatul Liber al Navigatorilor.