ROMATSA, apel disperat către preşedintele Klaus Iohannis. Siguranţa traficului aerian ar putea fi afectată

Sindicaliştii de la ROMATSA i-au adresat lui Klaus Iohannis o scrisoare deschisă în care îi solicită o audienţă. Ei speră că astfel vor putea găsi o soluţie la "situaţia tensionată, stresantă şi total neproductivă" cu care se confruntă compania în prezent.

RomaniaTV.net
17 feb. 2015, 11:21
ROMATSA, apel disperat către preşedintele Klaus Iohannis. Siguranţa traficului aerian ar putea fi afectată

Sindicaliştii se plâng de „intervenţiile brutale prin interese şi presiuni din partea factorului politic”.

Aceştia reclamă „interferenţa dintre profilul militar al actualului manager general al RA Romatsa, alături de alţi doi generali angajaţi pe funcţii de directori, şi profilul specific al Aviaţiei Civile”, scrie Libertatea.

Citeşte şi: Fost director ROMATSA, audiat în dosarul TRAGEDIEI DIN APUSENI

Sindicaliştii avertizează că această situaţie ”poate afecta siguranţa traficului aerian internaţional din spaţiul aerian al ţării noastre, cu posibile repercusiuni majore în relaţiile internaţionale”.

Iată un fragment din scrisoarea deschisă:

”Ne adresăm dumneavoastră pentru a vă aduce la cunoştinţă situaţia în care a ajuns R.A. ROMATSA, o regie performantă, care funcţionează de 24 de ani la cele mai înalte standarde europene în ceea ce priveşte managementul şi siguranţa traficului aerian.

Ca urmare a serviciilor prestate de angajaţii săi, veniturile anuale ale R.A. ROMATSA au crescut de la 6 milioane de dolari în 1991 la 170 milioane de euro în 2014.

În tot acest interval de timp, controlorii de trafic aerian şi personalul suport au trebuit să facă faţă numeroaselor crize, dintre care amintim doar cele 3 războaie din fosta Iugoslavie sau criza actuală din Ucraina. Depăşirea unor astfel de momente, fără înregistrarea vreunui incident major de trafic aerian, a fost posibilă doar datorită cadrului de profesionalism şi devotament al angajaţilor (…)

Din păcate însă, deşi legislaţia nu s-a schimbat, iar Contractul Colectiv de Muncă este în vigoare, în ultimele luni, acest pilon motivaţional al angajaţilor şi reprezentanţilor acestora s-a deteriorat semnificativ, din cauza intervenţiei brutale, prin interese şi presiuni din partea factorului politic.

Acest aspect se datorează faptului că interferenţa dintre profilul militar al actualului manager general al RA ROMATSA (alaturi de alţi doi generali angajati pe functii de Directori) si profilul specific Aviaţiei Civile, nu aduce beneficii la nici un nivel în cadrul Regiei.

În esenţă, schimbarea radicală în special la nivelul Conducerii Executive a regiei, este apariţia unei optici greşite privind relaţiile de muncă, bazată pe lipsa de transparenţă, rigiditate, încălcarea spiritului şi literei Contractului Colectiv de Muncă şi, în opinia noastră, în unele cazuri chiar prin încălcarea legislaţiei naţionale şi europene în vigoare.

Ca urmare, vă solicităm o audienţă, cât mai curând posibil în funcţie de programul dumneavoastră.

Ne-am adresat dumneavoastră în încercarea de a găsi mijloacele pentru a depăşi situaţia tensionată,stresantă şi total neproductivă în care se găseşte de câteva luni R.A. ROMATSA, situaţie ce poate afecta siguranţa traficului aerian internaţional din spaţiul aerian al ţării noastre, cu posibile repercusiuni majore în relaţiile internaţionale”, se arată în textul semnat de AndreiaŞ Paduraru, prim secretar al Sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian din România – ATSR.

Citeşte şi: Percheziţii la Baia Mare într-un dosar de corupţie. Romatsa ar fi acordat contracte preferenţiale


loading...
Partenerii noștri