ROMATSA, regia de stat cu cel mai bine plătiţi angajaţi din economie

Angajaţii de la Romatsa, cel mai bine plătiţi angajaţi din economia României, au dat miercuri peste cap transportul aerian, în urma unei greve organizate din cauza neînţelegerilor cu conducerea companiei.

16 iul. 2015, 14:28
ROMATSA, regia de stat cu cel mai bine plătiţi angajaţi din economie

Un angajat cu funcţia de controlor de trafic aerian are un salariu net de 21.000 de lei pe lună, aceasta fiind cea mai bine plătită profesie din România, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică.

Cu toate acestea, o parte din controlorii de trafic aerian ai ROMATSA, regia autonomă de stat aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, au fost miercuri, timp de două ore, în grevă de avertisment pentru că sindicatul nu s-a înţeles cu conducerea companiei privind negocierea unui nou contract colectiv de muncă.

La mijloc sunt o serie de revendicări care prevăd, printre altele, pensionarea la 55 de ani şi introducerea unui articol prin care, după această vârstă, un controlor de trafic să aibă posibilitatea să fie trecut pe un alt post în ROMATSA (la o direcţie operaţională sau de siguranţă), potrivit datelor obţinute de Mediafax.

În anul 2014, un număr de 584 de angajaţi ai ROMATSA ocupau poziţia de controlor de trafic aerian, aceştia reprezentând o pondere de 38% din totalul angajaţilor instituţiei, potrivit unei note transmise de şeful Corpului de Control către Guvern şi disponibilă pe site-ul Guvernului.

Citeşte şi Preşedintele CA al ROMATSA a demisionat