Romeo şi Julieta au fost ajutaţi de…ONU: Povestea de dragoste în variantă arabă a lui Arafat şi a Hudei

O poveste de dragoste între un yemenit şi o saudită începe să facă înconjurul lumii prin  intermediul reputatei Organizaţii a Naţiunilor Unite care se implică în realizarea visurilor de căsătorie a celor doi tineri arabi care se iubesc la nebunie.

26 nov. 2013, 22:01

Arafat Mohammed este un muncitor yemenit imigrant şi s-a îndrăgostit la prima vedere de Huda Abdullah Ali Al-Niran, o saudită de 20 de ani, pe care a cerut-o în căsătorie. Dar cei doi tineri s-au izbit de bariere sociale, iar părinţii fetei l-au refuzat şi i-au interzis fiicei lor să mai aibă vreo legătură cu el.

Ea face parte dintr-o familie mai înstărită, iar el este un imigrant dintr-o într-o ţară săracă, venit să îşi câştige pâinea în ţara Hudei, unde s-au şi cunoscut de altfel. Fata nu s-a resemnat însă şi a decis să fugă cu iubitul ei în Yemen, pentru a se putea căsători cu el.

Citeşte şi Romeo şi Julieta de România au ajuns în presa britanică. Englezii sunt uimiţi de descoperire

Dar acolo, în loc de căsătorie, a început coşmarul pentru ei doi. Au fost arestaţi pentru trecerea ilegală a frontierei, de către autorităţile yemenite. Arafat a fost eliberat între timp, dar el s-a decis să nu profite de aceasta, ci să rămână în detenţie ca şi iubita lui, scrie BBC în ediţia online.

La rândul ei, Huda a cerut cetăţenie yemenită, prin intermediul Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi, dar autorităţile din Yemen i-au refuzat-o.

Povestea este departe de a se fi sfârşit şi, totodată, este plină de surprize. Cererea de cetăţenie a ajuns la judecătorii din Yemen, iar aceştia o analizează şi, în acest fel, Huda ar putea avea şanse mari să îşi vadă împlinit visul de a rămâne alături de iubitul ei cu care vrea să îşi petreacă tot restul vieţii ei. Dar mai are de trecut obstacole, saudiţii putând exercita presiuni asupra autorităţilor din Yemen pentru „deportarea” Hudei în ţara ei de origine, ştiut fiind faptul că cele două ţări nu sunt aşa de bune.

Dar şi aşa, reprezentanţii UNHCR spun că, în cazul în care Yemenul va ceda presiunilor Arabiei Saudite, există un plan de rezervă prin care cei doi tineri să obţină azil şi să se căsătorească într-o altă ţară.