Romgaz şi ExxonMobil au prelungit cu o lună acordul de exclusivitate pentru negocierea privind achiziţia participaţiei din proiectul de gaze cu OMV Petrom din Marea Neagră

Romgaz, cel mai mare producător şi furnizor de gaze naturale controlat de statul român prin Ministerul Energiei, a anunţat la Bursa de Valori Bucureşti că în data de 5 octombrie 2021 a convenit împreună cu ExxonMobil Exploration and Production Romania Holdings Ltd. să extindă perioada de exclusivitate pentru o lună, începând cu 15 octombrie, în vederea finalizării negocierilor cu privire la tranzacţia de achiziţie a participaţiei din proiectul de gaze cu OMV Petrom din Marea Neagră.

05 oct. 2021, 17:47
Romgaz şi ExxonMobil au prelungit cu o lună acordul de exclusivitate pentru negocierea privind achiziţia participaţiei din proiectul de gaze cu OMV Petrom din Marea Neagră

Romgaz şi ExxonMobil au prelungit cu o lună acordul de exclusivitate pentru negocierea privind achiziţia participaţiei din proiectul de gaze cu OMV Petrom din Marea Neagră, potrivit Mediafax.

“Toate celelalte clauze ale Acordului de exclusivitate rămân neschimbate. Reamintim că la data de 17 iunie 2021 părţile au semnat un Acord de Exclusivitate prin care vânzătorul a acordat Romgaz un drept de exclusivitate pe o perioadă de 4 luni (până la data de 15 Octombrie 2021) („Acordul de Exclusivitate”) cu privire la negocierile de achiziţie a tuturor acţiunilor emise de (reprezentând 100% din capitalul social al) ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited, ce deţine 50% din drepturile dobândite şi obligaţiile asumate prin Acordul de concesiune pentru explorare, dezvoltare şi exploatare petrolieră în perimetrul XIX Neptun Zona de Apă Adâncă”, se arată în notificarea companiei.

Citeşte şi: Vești proaste pentru bucureșteni. Căldura și apa caldă s-ar putea scumpi cu 60% de la 1 octombrie. Romgaz a dublat prețul gazelor!

La finele lunii septembrie, Romgaz a anunţat că a demarat o procedură neangajantă în vederea obţinerii de oferte de finanţare în valoare de 1,6 mld. lei în echivalent euro de pe piaţa bancară pentru a cumpăra participaţia de la Exxon Mobil.

Conform unor surse din piaţă, Romgaz ar trebui să plătească în jur de 1 miliard de dolari/euro (peste 4,2/4,9 miliarde de lei) pentru 50% din proiectul din Marea Neagră, scrie ZF.

Citeşte şi: Ministrul Virgil Popescu vrea ca anul viitor să fie extrase gaze din Marea Neagră: Vreau o nouă lege cu acordul tuturor partidelor!

 


loading...