Romii au făcut din Strehaia paradisul lor fiscal

Nu ştiu să scrie şi să citească, dar jonglează cu legile şi îşi bat joc de autorităţi, prejudiciind statul cu zeci de milioane de euro.

RomaniaTV.net
13 mart. 2012, 07:12
Romii au făcut din Strehaia paradisul lor fiscal

Totul se întâmplă în aşa-zisul paradis fiscal de la Strehaia, unde palatele şi maşinile de lux apar precum ciupercile după ploaie. Cu toate acestea, romii nu au nimic pe numele lor, nu plătesc impozite, iar autorităţile se luptă în van să recupereze din prejudiciul creat prin zeci de firmă fantomă.

Autorităţile au descoperit în Strehaia 86 de societăţi fantomă. Cum romii nu deţin nimic pe numele lor, statul nu are pe ce pune sechestru, prin urmare, paguba nu poate fi recuperată.

AlexANDRA Boloi, funcţionar Finanţele Publice spune că „în momentul ân care se deschide o societate, acel administrator sau asociat unic are grijă să nu aibă nimic pe numele lui, astel ca, în momentul în care colegii de la Administraţia fiscală stabilesc un prejudiciu să nu poate fi urmărit.

Statul mai recuperează din prejudiciu în urma desciderilor, când se pune sechestru pe bunuri. Suma recuperată este însă infimă. Autorităţile estimează că pagubele ajung la zeci de milioane de euro, în timp ce maşinile de lux confiscate nu depăşesc două sute de mii de euro.

Cosmin Durac, director în cadrul Finaţelor Publice Mehedinţi a declarat că a „definitivat un nou control la Strehaia, unde a rezultat un prejudiciu de 6 milioane 400 de lei noi”.