Romii din Fântânele au ÎNGROZIT un orăşel din Germania. Nemţii fug singuri din propriile case

Zeci de romi din comuna Fântânele din România au îngrozit un orăşel din Germania, fortându-i pe locuitori să se înarmeze sau să îşi părăsească propriile case.

09 mart. 2013, 09:33

În ultimele 12 luni, 400 români și bulgari s-au mutat în blocul de 46 de apartamente în Rheinhausen, o suburbie respectabilă a orașului german Duisburg. Oficialii locali susțin că au migrat aici în masă în anticiparea beneficiilor sociale la care vor avea dreptul anul următor, potrivit DailyMail.

Mulţi dintre locuitorii noi ai orașului german sunt de etnie romă şi au călătorit împreună aici din satul Fântânele, România, în căutarea unei vieți mai bune.

Fără să poată să lucreze sau să vorbească limba germană, românii și bulgarii se adună în faţa blocurilor fiecare zi. Cartierul este acum notoriu pentru criminalitate și comportament anti-social.

Blocul – cunoscut prin adresa sa, 3-5 In Den Peschen – nu a fost niciodată una dintre locuințele luxoase din Duisburg, dar ani de zile a fost ținut în stare bună de către rezidenții săi germani. Treptat, ei s-au mutat aproape cu totul din cauza noilor veniţi. Au mai rămas acum în el doar trei familii germane.

„Defechează şi urinează pe coridoare și în casa scărilor – adulții și copiii”, spune o rezidentă germană despre bulgari și români. „Bărbaţii joacă jocuri de cărți în afara apartamentelor și, dacă au nevoie de toaletă, trag doar pantalonii în jos și îşi fac treaba direct acolo. Ei au toaletele funcţionale aşa că nu pot să-i înţeleg. Casa scărilor a devenit atât de murdară încât le-am interzis copiilor mei să mă mai viziteze. Sunt șobolani peste tot și zgomotul este infernal pe timp de noapte. Ei au furat tot de pe coridoare. Picturile și plantele pe care le-am cumpărat pentru a face să arate mai frumos, chiar şi mopul atunci când l-am lăsat afară timp de 15 minute”, a mai povestit femeia.

Femeia şi-a cumpărat chiar şi un aparat cu electroşocuri, pentru că, spune ea, îi este foarte frică de noii vecini.