Romii evazionişti din Sinteşti, circ la aflarea veştii că vor fi arestaţi VIDEO

Romii evazionişti au făcut scandal în faţa tribunalului Călăraşi, după ce au fost acuzaţi că au luat credite cu acte false. 16 dintre cei 80 de rromi ridicaţi pe sus de mascaţi îşi vor petrece următoarea lună după gratii. Poliţiştii au confiscat kilograme de aur, zeci de maşini de lux şi importante sume de bani din casele suspecţilor, potrivit România TV.

01 apr. 2013, 16:06
Romii evazionişti din Sinteşti, circ la aflarea veştii că vor fi arestaţi VIDEO

Rudele romilor arestaţi s-au dat în spectacol în faţa tribunalului Călăraşi. Decizia arestării apropiaţilor lor i-a înfuriat peste măsură. Nervii şi i-au vărsat pe jurnaliştii prezenţi. Echipa România TV a fost agresată de romi.

Suspecţii au mai primit o lovitură grea, după ce procurorii DIICOT au confiscat 26 de maşini de lux, 7 kilograme de aur şi 60 de mii de euro.

Rromii au fost arestaţi pentru un prejudiciu de peste 15 milioane de euro. Ei fac parte dintr-o reţea specializată în credite cu acte false. Jumătate dintre cei reţinuţi dădeau bani cu camătă, în timp ce ceilalţi rromi luau credite de la bănci să îşi plătească datoriile către cămătari. Dobânzile percepute de rromi erau între 7 şi 40%. Creditul de la bancă nu impunea niciun cost: în complicitate cu mai mulţi directori de bancă, rromii puneau gaj cocioabe pe post de vile şi nici nu dădeau înapoi vreun leu.

După ce au fost audiaţi peste 80 de suspecţi în acest dosar, Parchetul Călăraşi a decis să emita 18 ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore.