Romii încing spiritele în Parlamentul finlandez

O dispută pe tema cerşetorilor romi a izbucnit în Parlamentul finlandez, între ministrul Afacerilor Europene Alexander Stubb şi parlamentarul Jussi Halla-Aho.

RomaniaTV.net
30 mart. 2012, 12:15
Romii încing spiritele în Parlamentul finlandez

În anii recenţi, mai multe oraşe din Finlanda au fost invadate de ţigani cerşetori proveniţi în special din România şi Bulgaria.

Parlamentarul Jussi Halla-Aho a cerut Guvernului să acţioneze pentru a combate fenomenul cerşetoriei de pe străzile Finlandei, argumentând totodată că „activitatea acestora include şi elemente de trafic de persoane şi crimă organizată”, scrie Mediafax.

Stubb a fost deranjat de afirmaţiile lui Halla-Aho, exprimându-şi speranţa că dezbaterea pe această temă nu se va derula pe tonul folosit de acesta. „Suntem aproape de o tentativă de a eticheta o întreagă populaţie”, a afirmat Stubb, a relatat postul de televiziune YLE în pagina electronică, joi, după disputa din Parlament.

Ministrul de Interne, Paivi Rasanen, a promis că autorităţile vor examina problema pentru a stabili dacă cerşitul în formă organizată trebuie să devină infracţiune.