Romney critică „atacuri meschine şi jocuri de cuvinte stupide” din partea lui Obama

Candidatul republican la preşedinţie Mitt Romney a ridiculizat vineri "atacuri meschine" din partea preşedintelui Barack Obama, afirmând că locatarul Casei Albe se amuză cu jocuri de cuvinte în loc să îşi justifice programul pentru un al doilea mandat, relatează AFP.

RomaniaTV.net
20 oct. 2012, 10:34
Romney critică „atacuri meschine şi jocuri de cuvinte stupide” din partea lui Obama

Romney răspundea astfel ironiilor adversarului său democrat, care l-a acuzat că suferă de „romnezie”, o critică la adresa oportunismului republicanului lansată înaintea ultimei dezbateri prezidenţiale televizate de luni.

Programul său s-a limitat la „atacuri meschine şi jocuri de cuvinte stupide”, a declarat el în faţa a peste 8.500 de persoane la Daytona Beach (Florida, sud-est), în contextul în care cei doi candidaţi la preşedinţie se află în plină campanie electorală, cu 18 zile înainte de alegerile prezidenţiale.

„Campania lui Obama este incredibil de îngustă. Aceasta este o ţară mare, cu şanse mari şi provocări mari, iar ei nu au încetat să vorbească despre lucruri tot mai mărunte”, a continuat el.

„Ei nu au niciun plan pentru viitor, niciun plan pentru America, niciun plan pentru al doilea mandat. Acesta este un lucru bun. Nu vor avea un al doilea mandat”, a declarat el, în aplauzele susţinute ale participanţilor la reuniune.

Joi seara, la New York, Barack Obama a glumit pe seama unor schimbări recente de poziţie ale lui Mitt Romney, în urma unei campanii anterioare foarte conservatoare.

„Trebuie să dăm un nume acestei boli de care suferă. Eu cred că se numeşte «romnezie»!”, a declarat preşedintele, declanşând o explozie de râs în public.

Romney şi-a întrebat, în schimb, auditoriul dacă vrea să susţină încă patru ani un şomaj puternic şi salarii reduse.

„Putem să mai suportăm încă 18 zile cu preşedintele Obama”, a spus candidatul. „Dar nu putem să mai suportăm încă patru ani şi, de aceea, îl vom înlocui în 18 zile”, a continuat el.