Romprest anunţă că va colecta şi stoca temporar gunoiul de la patru spitale din sectorul 1

În toiul scandalului dintre compania de salubritate Romprest şi Clotilde Armand, primarul sectorului 1, firma de curăţenie a făcut un prim pas spre normalitate, anunţând că va colecta gunoaiele de la patru spitale din sector.

05 iun. 2021, 09:34
Romprest anunţă că va colecta şi stoca temporar gunoiul de la patru spitale din sectorul 1

Chiar dacă conflictul dintre Romprest şi Clotilde Armand este departe de a se fi încheiat şi, probabil, va fi rezolvat în instanţă, compania de salubritate s-a oferit să colecteze şi să stocheze temporar gunoaiele de la Spitalul Clinic de Urgenta Chirurgie Plastica, Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti (Floreasca), Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Grigore Alexandrescu şi Spitalul Clinic de Urgente Oftalmologice.

„In conditiile in care operatorii autorizati ai activitatilor de sortare-tratare-depozitare au suspendat activitatea din cauza faptului ca Autoritatea contractanta nu a achitat serviciile prestate, situatie care a dus la blocarea capacitatilor de colectare si transport ale operatorului Romprest alocate Sectorului 1 si deci la imposibilitatea de a presta, Compania Romprest Service SA anunta ca va face efortul de a colecta si stoca temporar, pentru o perioada limitata, deseurile de la cele 4 obiective strategice de sanatate publica – Spitalul Clinic de Urgenta Chirurgie Plastica, Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti (Floreasca), Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii ‘Grigore Alexandrescu’, Spitalul Clinic de Urgente Oftalmologice”, se arata intr-un comunicat al companiei.

Romprest face apel la Consiliul Local al Sectorului 1 sa inteleaga importanta derularii in regim de continuitate a activitatilor serviciului de salubritate si sa deblocheze platile restante fata de operatorul de salubritate, evitand astfel escaladarea situatiei.

Vineri, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a cerut Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta sa inainteze Prefecturii Capitalei o adresa prin care sa declare „starea de alerta” din cauza situatiei sanitare cauzata de suspendarea colectarii gunoiului, scrie Ziare.com.

Clotilde Armand a solicitat declararea stării de alertă în sectorul 1, pentru a putea încheia contractul cu Romprest

„Am solicitat Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta sa inainteze Prefecturii Municipiului Bucuresti o adresa prin care sa declare starea de alerta din cauza situatiei sanitare de pe raza teritoriala a Sectorului 1 cauzata de santajul si suspendarea colectarii gunoiului de catre operatorul de salubritate. In paralel, am purtat discutii cu firmele de sortare a gunoiului din Sectorul 1 si am ajuns la un acord. Am aflat ca statiile de sortare si-au redeschis portile incepand de astazi dimineata pentru a primi gunoiul colectat de Romprest. Aceste statii erau inchise din cauza neachitarii de catre compania Romprest a facturilor datorate, in ciuda platilor facute de Primaria Sectorului 1”, a anuntat Clotilde Armand, vineri, pe Facebook.

Ulterior, prefectul Capitalei, Alin Stoica, a solicitat Directiei de Sanatate Publica, Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor si Garzii de Mediu sa faca o analiza in acest caz. In functie de constatarile acestor institutii, a adaugat acesta, va decide daca va da curs cererii privind declararea starii de alerta in Sectorul 1.

Citeşte şi: Rareş Bogdan arată cărţile lui Cîţu în cursa pentru preşedinţia PNL. Emil Boc l-a oprit: „Nu-i spune chiar pe toţi, mai lasă-ne nişte rezerve!”