Romtelecom şi RCS vor transmite meciurile UEFA Champions League, pentru următoarele trei sezoane

Companiile Romtelecom şi RCS&RDS, cei mai importanţi doi operatori de pe piaţa locală de telecomunicaţii, au câştigat drepturile de difuzare pentru meciurile din UEFA Champions League, pentru următoarele trei sezoane, 2012-2015, ca urmare a înaintării unei oferte comune în acest sens.

RomaniaTV.net
17 apr. 2012, 12:28
Romtelecom şi RCS vor transmite meciurile UEFA Champions League, pentru următoarele trei sezoane

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de Romtelecom, „câştigarea acestor drepturi de către cele două companii se va concretiza în difuzarea competiţiei atât pe Dolce Sport, cât şi pe canalele dedicate ale celuilalt operator, ceea ce va permite unui număr mai mare de clienţi pasionaţi de sport să poată urmări meciurile celei mai importante competiţii fotbalistice intercluburi din Europa”.Drepturile includ difuzarea tuturor meciurilor fie în direct, fie în reluare, precum şi rezumatele din serile de marţi şi miercuri, ca şi magazinul săptămânal „UEFA Champions League”.

Meciurile sunt produse HD. În serile în care există mai multe meciuri la aceeaşi oră, acestea vor fi programate atât pe canalul HD, cât şi pe cele SD, se mai spune în comunicat.În comunicat, Romtelecom precizează că această asociere are la bază optimizarea costurilor. „În primul rând, vorbim despre optimizare de costuri, având în vedere că operăm pe o piaţă cu o competiţie foarte ridicată şi un nivel al venitului mediu per utilizator foarte scăzut. Apoi, considerăm că este în beneficiul mai multor clienţi să aibă acces la acest produs TV de supercalitate”, se spune în comunicat.

Astfel, aceleaşi meciuri pot fi văzute în acelaşi timp de abonaţii celor două platforme, în funcţie de programele acestora.

Pe de altă parte, în comunicat, Romtelecom face referiri şi la difuzarea „free to air” a meciurilor din UEFA. „Există şi o televiziune «free to air» (TVR), care va transmite meciuri din această competiţie. Această televiziune va transmite câte un meci din fiecare etapă de UEFA Champions League. Ea are prima opţiune din ziua de marţi de UEFA Champions League, în cazul în care există o echipă din România calificată, regulă care nu se aplică şi în ziua de miercuri, când toate opţiunile sunt la Romtelecom şi la RCS&RDS” precizează Romtelecom.