Rona Hartner, luptă cruntă cu cancerul: şi-a pierdut vocea, memoria şi dicţia!

Rona Hartner a împlinit 49 de ani pe 9 martie, iar ultimii ani au fost marcați de lupta cu cancerul și de un  divorț dureros, la care nimeni nu se aștepta.

08 sept. 2022, 19:24

Acum trei ani, Rona Hartner a luptat cu cancerul, una dintre cele mai grele experiențe din viața ei. Artista a povestit la „Te cunosc de undeva!” prin ce a trecut atunci și cât de greu i-a fost să trăiască fără memorie, voce sau dicție.

Cel mai nou sezon Te cunosc de undeva!, ce va avea premiera sâmbătă, de la 20:00, la Antena 1, aduce în faţa telespectatorilor 8 cupluri de vedete, concurenţi unul şi unul, #NăscuţiPentruSpectacol, talentaţi şi dornici de distracţie.

Cum s-a vindecat Rona Hartner de cancer: „Am înotat în fiecare dimineață în apa rece a Mediteranei și m-a ajutat să elimin toxinele”
Printre aceştia se numără şi perechea Rona Hartner şi Johny Romano sau Tuşa şi nepotul, după cum chiar ei şi-au spus, duo ce s-a cunoscut chiar pe platoul transforming show-ului. Tot acolo au făcut şi dezvăluiri ce aveau să îi lase fără cuvinte pe toţi cei prezenţi.

Fire veselă şi dezinvoltă, Rona Hartner are însă o poveste de viaţă impresionantă: „Am avut acum trei ani o mare cumpănă a vieţii. Am traversat un cancer…îmi pierdusem vocea, memoria şi locuţiunea. Nu mai aveam dicţie. Era foarte greu! Ca artist, să îţi pierzi memoria, să nu îţi mai ştii piesele tale… A fost cumplit! Din fericire, m-am reinventat!’, a povestit artista.

Rona Hartner a împlinit 49 de ani pe 9 martie, iar ultimii ani au fost marcați de lupta cu cancerul și de un  divorț dureros, la care nimeni nu se aștepta.

Nu i-a fost deloc ușor. A slăbit și i-a fost rău după nenumăratele ședințe de chimioterapie și a povestit într-un interviu acordat revistei VIVA! în această vară cum și-a revenit după acea cumpănă extrem de dură.

Rona Hartner se confruntă cu probleme de sănătate, după ce a avut cancer: „Am început să iau un tratament”
„Am înotat în fiecare dimineață în apa rece a Mediteranei  și m-a ajutat să elimin toxinele de la chimioterapie. Analizele generale mi-au ieșit foarte bine. Doctorul meu mi-a spus că nici nu mai am nevoie să fac alte investigații„, ne-a declarat Rona Hartner.

„Chimioterapia făcută în Franța a fost foarte grea, dar am suportat tot protocolul și am avut doi ani să îmi revin. Nu am mai avut concerte, nu a mai fost haos. Se zice că de șapte ani ai nevoie ca să îți revii, dar eu am avut nevoie de un an. Pot să spun ca înotul m-a ajutat foarte mult„, a mai spus Rona.

În acelaşi timp, Rona Hartner este mândră că la 49 de ani nu are nicio intervenţie chirurgicală. ”Mă bucur că la 49 de ani încă nu am nicio operație, niciun fel de injecție vreodată și simt că nu am nevoie. Fața mea, bineînțeles că mai face și ea câte un rid de expresie, dar încă nu am nevoie de nicio intervenție exterioară și mă bucur enorm.

E clar că este și capitalul fizic dar și faptul că mă hidratez bine, că dorm foarte bine, că nu beau, nu fumez, nu mă stresez, nu mă mai uit la TV, nu vreau să mai aud nimic despre război, am închis televizorul din toate punctele de vedere. Nu mă mai uit decât la divertisment, la comedii, momente de rugăciune online și cam atâta tot.

În rest, nu mai deschid televizorul, pentru că m-am stresat prea mult, am făcut mai multe atacuri de panică de la război, de la începutul lui martie și m-am oprit brusc”, a mai spus vedeta.