Rona Hartner, sfătuită de medic să-şi facă testamentul. Artista are cancer în stadiul IV cu metastaze

Rona Hartner trece printr-o perioadă extrem de dificilă, după ce a fost din nou diagnosticată cu cancer la plămâni, de data aceasta în stadiul IV, cu metastaze la creier.

02 sept. 2023, 10:09
Rona Hartner, sfătuită de medic să-şi facă testamentul. Artista are cancer în stadiul IV cu metastaze
Rona Hartner, sfătuită de medic să-şi facă testamentul. Artista are cancer în stadiul IV cu metastaze

Rona Hartner, sfătuită de medic să-şi facă testamentul. Artista a mai avuit acum câţiva ani cancer la colon, de care știa că s-a vindecat, dar boala a recidivat la plămâni. Rona Hartner urmează un tratament destul de riguros şi o are alături pe fiica sa.

„Fata mea locuiește la mine. Fata mea este fata mea. În primul rând, a fost șocul oribil, atunci când a aflat. Era cu mine la consultație și chiar mi-a spus doctorul „Duceți-vă cu fiica dumneavoastră, să vă faceți testamentul!”. A fost un șoc groaznic, dar nu mi-a arătat că plânge. S-a dus în camera ei să plângă, ca să nu mă dezamăgească, dar eu i-am spus foarte clar că mami, dacă muream, chiar mi-ar fi fost foarte dor de tine și aș fi plecat chiar tristă”,  a declarat Rona Hartner la Antena Stars.

Citeşte şi: Corina Caragea, dezamăgită de vacanţa de cinci stele din Sardinia. Ce a deranjat-o pe vedeta Pro TV FOTO

Rona Hartner a dezvăluit că suportă cu ușurință și ședințele de chimioterapie, mai ales că  nu se află la prima experiență de acest gen: „Nu mă simt rău de la chimioterapie, numai Dumnezeu putea să facă asta. O suport cu mare ușurință. Nu e ca prima chimioterapie pe care am avut-o pentru cancerul de colon pe care am suportat-o foarte greu, nu m-am plâns niciodată, dar a fost foarte grea. Aceasta este ușoară, lejeră, fără efecte negative”.

Artista a dezvăluit și sursa principală care a adus-o în fața acestei boli necruțătoare. „Acest cancer l-am făcut pe fond de stres. La începutul anului, Dumnezeu îmi spunea: „Stai liniștită, nu te agita, nu te stresa!”, ceea ce eu nu am făcut. M-am agitat peste măsură pentru situații din familie dificile, de dormit nu am dormit aproape deloc. Luam câte 2-3 somnifere care mi-au dat peste cap corpul pentru că am vrut să fac eu totul. Deci sfatul meu este să încercați să va odihniți altfel poți claca cu totul”, a mai spus Rona Hartner.

Citeşte şi: Imagini de senzație din vacanța lui Adrian Minune! Cine este femeia alături de care s-a afișat pe litoral

Totuşi, în ultimul mesaj postat pe facebook, artista este oprtimistă: „Am să vă dau o veste extraordinară! A venit medicul meu oncolog și m-a anunțat că în urma unei radiografii făcute, se vede că metastazele au scăzut la jumătate în două săptămâni de tratament. Așa că vreau să vă încurajez pe toți cei care vor să lase credința la o parte, să lase încrederea în Dumnezeu, să nu facă acest lucru. Pentru că… uitați, în două săptămâni, cu rugăciune, cu împărtășanie în fiecare zi, cu sacramentului uleiului sfânt, efectiv metastazele au scăzut la jumătate în două săptămâni. Metastazele nu s-au făcut în câteva zile, ci în câteva luni, și au scăzut în două săptămâni la jumătate. Nimic nu este imposibil!”, a fost mesajul postat de Rona Hartner.