Ronald Gavril va boxa din nou pentru titlul mondial WBC la SUPERMIJLOCIE

Ronald Gavril va lupta din nou pentru titlul mondial WBC la categoria supermijlocie, pe 17 februarie, la Las Vegas, după ce americanul David Benavidez, deţinătorul centurii, a acceptat să-i acorde revanşa.

28 dec. 2017, 17:47
Ronald Gavril va boxa din nou pentru titlul mondial WBC la SUPERMIJLOCIE

Ronald Gavril a fost învins la puncte, în septembrie, de David Benavidez, în meci pentru titlul mondial WBC la categoria supermijlocie, într-o gală desfăşurată la Las Vegas. Benavidez (20 de ani în acel moment) a fost văzut învingător de doi arbitri-judecători, cu 116-111 şi 117-111, în timp ce Gavril a fost creditat ca învingător de altul, cu 116-111. David Benavidez, care a obţinut a 19-a sa victorie la profesionişti din tot atâtea meciuri (17 KO), a devenit atunci cel mai tânăr campion mondial din istorie la categoria supermijlocie, dar şi cel mai tânăr campion mondial la zi, indiferent de categorie. Ronald Gavril (31 de ani) a suferit a doua sa înfrângere la profesionişti, având 18 victorii (14 KO).

„În septembrie, Floyd Mayweather a fost lângă ring la controversata mea înfrângere în faţa lui Benavidez şi a spus că merit o revanşă, iar ea a venit: va fi pe 17 februarie, la Mandalay Bay, în Las Vegas. Vreau ca următorul nostru meci să fie KO-ul anului. De data aceasta, Benavidez nu se va mai ridica”, a scris Gavril pe reţelele de socializare.

„Abia aştept să intru din nou în ring şi să câştig centura. I-am învăţat rapid planul de luptă la primul meci, l-am blocat bine şi intenţionez să procedez la fel. Este puternic şi rapid, dar sunt pregătit pentru orice plan va avea. Ştiu că pot câştiga de această dată. Acum mă pregătesc mai intens. Nu îl pot lăsa să câştige. Unii oameni spun că eu am fost câştigătorul în septembrie. Tot ce pot face este să fiu pregătit. Le mulţumesc lui Floyd Mayweather şi lui Leonard pentru că am încă o oportunitate de a boxa cu Benavidez. Este un pugilist mare şi un adversar dificil. Cu siguranţă va fi un meci mare”, a declarat Gavril.

Titlul WBC la supermijlocie fusese lăsat vacant de Badou Jack, colegul lui Gavril la Mayweather Promotions, care a urcat în categorie. Ronald Gavril a ratat şansa de a deveni al cincilea boxer român campion mondial la profesionişti, după Mihai Leu, Leonard Doroftei, Lucian Bute şi Adrian Diaconu.