Ronaldo a slăbit 17 kg în trei luni, în direct, la un show de televiziune

Fostul atacant-vedetă a reprezentativei de fotbal a Braziliei, Ronaldo (36 ani), a reuşit să slăbească 17 kg pe parcursul ultimelor trei luni, cu ajutorul unei emisiuni de televiziune, "Medida certa" (Măsura corectă).

RomaniaTV.net
17 dec. 2012, 13:35
Ronaldo a slăbit 17 kg în trei luni, în direct, la un show de televiziune

Brazilienii au putut urmări săptămânal la televizor eforturile depuse de „Il Fenomeno’ pentru a pierde în greutate cu ajutorul exerciţiilor fizice şi dietei. Duminică seara, bilanţul celor trei luni de eforturi ale dublului câştigător al Balonului de Aur a fost difuzat în direct: Ronaldo cântăreşte acum cu 17 kg mai puţin, respectiv 101 kg, pierzând totodată 14 cm în talie (de la 107 cm a ajuns la 93 cm).

Am o relaţie foarte rea cu cântarul. Este un adevărat traumatism„, a declarat Ronaldo presei, la începutul emisiunii. El a dezvăluit că în 2011, anul retragerii sale din activitate, suferea de mult timp de hipotiroidie.

În prezent membru al Comitetului de organizare a Cupei Mondiale din 2014, Ronaldo dezvăluise înaintea participării la respectiva emisiune că doreşte să ajungă la o formă cât mai bună pentru un meci amical împotriva „Prietenilor lui Zidane”, care va avea loc pe 19 decembrie la Porto Alegre (sudul Braziliei).

L-am ales pe Ronaldo pentru a arăta oamenilor că poţi face sport întreaga viaţă, însă dacă te opreşti şi adopţi un stil de viaţă sedendar, corpul se va resimţi„, a explicat Marcio Atalla, preparatorul fizic care a coordonat programul de exerciţii urmat de fostul star al echipelor Real Madrid, FC Barcelona, AC Milan şi Inter Milano.

Cel mai bun marcator din istoria turneelor finale ale Cupei Mondiale de fotbal, cu 15 goluri, Ronaldo are în palmares două titluri de campion mondial, cucerite cu naţionala Braziliei în 1994 şi 2002, fiind desemnat cel mai bun jucător mondial FIFA în trei rânduri: 1996, 1997 şi 2002.

Un raport al Ministerului brazilian al Sănătăţii difuzat în luna aprilie releva faptul că aproape jumătate dintre cei 194 milioane de brazilieni sunt supraponderali şi 16 la sută obezi, o creştere de 5 procente înregistrată în ultimii cinci ani.