Ronnie Biggs, unul dintre autorii Jafului Secolului, a murit

Ronnie Biggs, care a luat parte, în 1963, la Jaful Secolului a murit la vârsta de 84 de ani. Anunțul a fost făcut de purtătorul său de cuvânt, informează BBC.

18 dec. 2013, 13:22
Ronnie Biggs, unul dintre autorii Jafului Secolului, a murit

Ronnie Biggs a făcut parte din banda ce a jefuit trenul Poștei Britanice care plecase, pe 8 august 1963, de la Glasgow și se îndrepta spre Londra. Răufăcătorii au provocat o pagubă de 2,6 milioane de lire sterline, sumă care azi ar fi în jur de 54 milioane de euro.

A fost condamnat la 30 de ani de închisoare, dar, în 1965, a reușit să evadeze din închisoarea Wandsworth și a fugit din Marea Britanie. Timp de 36 de ani, el a stat ascuns prin mai multe țări, însă cea mai mare parte a timpului și-a petrecut-o în Brazilia.

S-a predat în 2001 și a fost reîncarcerat în Marea Britanie. În 2009, din cauza stării precare de sănătate, autorităţile britanice au decis eliberarea sa. În 1991, a cântat cu trupa punk germană Die Toten Hosen piesele „ Police on My Back” și „Carnival in Rio”. 

In august anul trecut, la 50 de ani de la marele jaf din tren și când el împlinea 84 de ani, Ronnie Biggs a spus: „În caz că mă întrebați dacă regret că am făcut parte din gașcă, răspunsul meu este nu”.