Roşii uriaşe de 1 kg bucata, cultivate de un fermier gorjean. Cât costă kilogramul

Laurenţiu Mălăescu este un fermier din Gorj care a început să cultive un soi italian de roşii gigantice. O singură legumă ajunge să depăşească 1 kg.

02 iul. 2022, 12:13

O roşie de 1 kg nu este o utopie. Bărbatul, care aprovizionează cu roşii piaţa din Târgu Jiu, deţine mai multe solarii în comuna Băleşti, Gorj. Laurenţiu dă asigurări că roşiile sunt 100% bio. Le vinde cu 8 lei kilogramul deoarece producţia este mult mai redusă decât producţia de roşii româneşti.

Se fac mari, dar sunt mai puţine. Nu se fac aşa multe cum face roşia rotundă de producţie. Trebuie rărite ca să ajungă să crească aşa de mari. Băgăm în fiecare an câte patru – cinci remorci de gunoi. Nu folosesc stimulator sau fertilizator ori altceva. Nu le forţez să crească. Folosesc doar îngrăşământ natural“, a spus producătorul, pentru adevărul.ro

Laurenţiu a postat pe pagina de Facebook poze cu roşiile de peste un kilogram. Spune că legumele produse de el sunt la mare căutare.

Citeste si Subvenţii 2022. Veşti bune pentru fermierii români: urmează să le intre banii în conturi

Clienţii sunt foarte surprinşi, vin şi le văd, spun că n-au mai văzut roşii aşa de mari, că sunt cum erau odată, roşii populare mari“, povesteşte gorjeanul.

Sunt, însă, şi oameni de părere că sunt prea mari ca să le mănânce singuri.

Nu cumpără acest soi deoarece susţin că sunt prea mari şi nu pot să le mănânce singuri. Trebuie să fie mulţi în familie ca să taie o roşie de un kilogram s-o mănânce“, explică fermierul.

Citeste si Românii refuză salarii de 3000 de lei în ţară şi preferă să muncească în străinătate. Ce răspunsuri a primit un fermier care căuta oameni