Rovana Plumb: Am reuşit să aducem 855 de milioane de euro, în România, într-un an

Rovana Plumb , ministrul Mediului, a semnat vineri un contract de finanţare în valoare de 40 de milioane de euro implementat de Consiliul Judeţean Vâlcea. Cu această ocazie, Rovana Plumb a precizat că, pe Programul Operaţional Sectorial (POS ) Mediu, România a reuşit să atragă 855 de milioane de euro într-un an de zile, potrivit obiectiv.info.

RomaniaTV.net
15 nov. 2013, 17:33
Rovana Plumb: Am reuşit să aducem 855 de milioane de euro, în România, într-un an

Ministrul Mediului a afirmat că România a accesat decât 197 milioane de euro pe POS Mediu în timpul fostei guvernări. „În momentul de faţă, Programul Operaţional Sectorial (POS) Mediu, a adus 855 milioane de euro într-un an de zile faţă de 197 milioane de euro cât au fost aduşi în ţară în cinci ani de zile. Practic, anul trecut, când am preluat POR, România avea o rată de absorbţie a fondurilor europene de 4 % şi un cuantum de 197 milioane de euro. Am adus aceşti bani cu programul oprit patru luni şi jumătate din punct de vedere al plăţii ca urmare a nereguluilor constatate până în octombrie 2011 de Comisia Eoropeană. S-a lucrat zi şi noapte şi am reuşit până în acest moment să aducem încă 855 de milioane de euro, ceea ce înseamnă că avem o absorbţie pe POR Mediu de peste un milliard de euro, cu o rată de absorbţie de aproape 25 %”, a declarat ministrul Rovana Plumb.

Potrivit ministrului Mediului, ţara noastră trebuie să atragă alte 600 de milioane de euro pe POR Mediu până în 2020. „Dacă pentru perioada de programare 2007-2013 suma aferentă acestui program a fost de 1,1 miliarde de euro, pentru următoarea perioadă, 2014-2020, pentru a ne atinge şi îndeplini angajamentele asumate prin tratatul de aderare avem nevoie de 600 milioane de euro”, a precizat ministrul Mediului. Vâlcea este cel de-al 27-lea judeţ care a semnat contractul de finanţare pentru un proiect privind sistemul integrat al managementului deşeurilor.

În mandatul Rovanei Plumb, Vâlcea a primit 14 milioane de euro pentru infrastructura de apă şi canal.