Guvernul a aprobat AMNISTIEREA FISCALĂ pentru peste 20.000 de pensionari şi 12.500 de mame VIDEO

Guvernul a decis să acorde amnistie fiscală pentru pensionarii ale căror pensii au fost calculate greşit şi pentru mamele care au încasat bani în plus la indemnizaţia de creştere a copilului din cauza unor erori de calcul.

19 aug. 2014, 11:24
Guvernul a aprobat AMNISTIEREA FISCALĂ pentru peste 20.000 de pensionari şi 12.500 de mame VIDEO

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a precizat, la începutul şedinţei, că persoanele care au depus documente false pentru a obţine pensie nu vor beneficia de amnistia fiscală.

„Până în prezent, sunt peste 20.000 de pensionari, s-au constituit debite în cuantum de 65 de milioane de eli. Aceste debite afectează bugetul de asigurări sociale pe 2014. Şi amnistia fiscală, a mămicilor, aproape 12.500 de mămici, s-au constuit debite de circa 15 milioane de lei. Vor fi amnistiate sau scutite de la plata debitelor. Nu vor fi amnistiate acele persoane pentru care debitele au fost realizate din culpa acestora. Toate persoanele, pensionari sau mămici, unde nu e culpa lor, vor fi scutite de plata acestor debite”, a spus ministrul Rovana Plumb.

Premierul Victor Ponta i-a cerut, pe 1 august, ministrului Muncii, Rovana Plumb, să lucreze la un proiect de lege prin care să fie amnistiaţi pensionarii cercetaţi pentru nereguli în întocmirea dosarelor de pensie.