Rovana Plumb despre moţiunea simplă: E revoltător că pe seama copiilor se construiesc calcule de imagine

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a criticat luni textul moțiunii simple, prin care 44 de senatori liberali îi solicită demisia, precum și măsurile "dezastruoase" ale guvernării PDL, parte astăzi a PNL, apreciind ca fiind regretabil că ''pe seama copiilor se construiesc acum calcule de imagine''.

18 mai 2015, 14:27
Rovana Plumb despre moţiunea simplă: E revoltător că pe seama copiilor se construiesc calcule de imagine

„Este păcat că un astfel de act politic serios începe cu atacuri personale la adresa membrilor guvernului. Asta arată cât de mult contează în realitate această moțiune pentru cei din noul PNL. De fapt, această moțiune este o formă de a folosi imaginea copiilor, de a folosi copiii, pentru câștiguri de imagine. Paradoxal, dacă ne mai poate mira ceva, când vine vorba de populism, moțiunea comprimă toate acestea la un singur subiect — cuantumul alocației de stat pentru copii. Din punctul meu de vedere, e revoltător ca tocmai pe seama copiilor să se construiască calcule de imagine”, a declarat Rovana Plumb în plenul Senatului, la dezbaterea moțiunii simple „Avem 3,7 milioane de motive pentru a cere demisia ministrului muncii: copiii României și alocația lor de 42 de lei”.

A început dezbaterea moţiunii simple prin care se cere demisia ministrului Muncii

Ea a precizat că în România trăiesc 3.742.418 de copii, fiecare cu nevoile lui, cu bucuriile lui, cu viața lui, cu viitorul lui.

„Programul de guvernare propus de PNL se rezumă la patru fraze în ceea ce privește demografia. Acum constat că PNL este foarte preocupat de situația copiilor, de evoluția demografică din România și cere o abordare specializată și profesionistă în acest domeniu și introduce o moțiune axată pe cuantumul alocației pentru copii. (…) Nu înțeleg cum această moțiune poate fi inițiată și semnată și de oameni care timp de doi ani de zile au sărăcit sute de mii de familii din România, familii cu copii, familii cu rate la bănci, familii care trebuiau să-și îngrijească rudele, bunicii. (…) E chiar strigător la cer că cei din PNL vorbesc de calitatea vieții acestora după măsurile pe care le-au luat în trecut”, a arătat ministrul Muncii.

Potrivit acesteia, copiii sunt o parte a unui întreg — familia. „Iar toți aceștia fost loviți de măsurile aberante luate de guvernul PDL, una dintre acestea fiind faptul că peste un milion de bugetari s-au trezit cu salariile tăiate cu 25 %. În acea perioadă s-au distrus 700.000 de locuri de muncă, 700.000 de familii afectate. (…) Iar pentru foarte mulți copii aceasta a însemnat hrană mai puțină, mai puține hăinuțe, mai puține vacanțe, mai puține bucurii”, a adăugat Rovana Plumb.