Plumb: Nominalizarea lui MRU, făcută pripit şi fără consultări fireşti

Rovana Plumb, preşedinte interimar al PSD, a declarat că liderii social-democraţi vor decide luni, în cadrul reuniunii Biroului Permanent, poziţia faţă de nominalizarea lui Mihai Răzvan Ungureanu la şefia SIE. Plumb a arătat însă că propunerea lui Klaus Iohannis a fost "făcută pripit şi fără consultări fireşti".

25 iun. 2015, 10:03
Plumb: Nominalizarea lui MRU, făcută pripit şi fără consultări fireşti

Rovana Plumb a declarat joi, întrebată cum se poziţionează parlamentarii PSD faţă de numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea SIE, că „se conturează această decizie de a vota împotrivă”.

„Va fi discutată și analizată această propunere și va fi o decizie politică în urma Biroului Permanent. (…) Din consultările pe care le-am avut cu colegii mei și din pozițiile exprimate se conturează această decizie de a vota împotrivă”, a spus Plumb.

Rovana Plumb a arătat că șeful statului nu s-a consultat cu nimeni în cazul lui Ungureanu.

„Cel de-al treilea punct pe care mi-l exprim este acela că Mihai-Răzvan Ungureanu este un simbol al PDL-ismului și știți foarte bine că, în 2012, cei care eram atunci în Parlamentul României am votat pentru a trece moțiunea de cenzură împotriva Guvernului condus atunci de Mihai-Răzvan Ungureanu„, a adăugat Rovana Plumb, care îi ține locul lui Victor Ponta la șefia PSD, până când acesta se va întoarce în țară.

CITEŞTE ŞI ŞEDINŢĂ la Parlament pentru numirea lui MRU la şefia SIE. PRIMA ruptură în coaliţie

Într-un comunicat de presă, Plumb susţine totodată că „numirea sefului SIE, pentru a fi foarte clari in acest sens, nu o este problema a coalitiei, a guvernarii.”

„PSD va decide, luni, dupa cum a anuntat si Victor Ponta, in cadrul reuniunii Biroului Permanent, care va fi pozitia sa fata de nominalizarea facuta de presedinte. Lucrurile sunt insa clare – aceasta nominalizare a fost facuta pripit si fara consultari firesti.

Pentru PSD, prioritatea zero ramane guvernarea si pe aceasta ne concentram, nu pe jocurile de putere ale unora sau altora. Pentru noi este important ca ieri au trecut de Parlament modificarile de fiscalitate necesare pentru economie si din punct de vedere social si ca am reusit sa gasim solutii pentru Institutul Cantacuzino”, susţine Rovana Plumb.

Birourile Permanente ale celor două Camere vor fi convocate luni pentru procedura de numire a lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea Serviciului de Informaţii Externe.

Şedinţa ar avea loc la ora 13.00.