Rovana Plumb: Nu putem continua austeritatea fără investiţii

Vicepreşedintele grupului socialiştilor din Parlamentul European, Rovana Plumb, a transmis la Galati, într-o conferinţă de presă, un semnal de alarmă cu privire la absenţa consultărilor dintre putere şi opoziţie în privinţa deciziilor luate vineri la Bruxelles.

RomaniaTV.net
10 dec. 2011, 15:32
Rovana Plumb: Nu putem continua austeritatea fără investiţii

In cadrul conferintei de presa, Rovana Plumb a subliniat ca Romania trebuie sa includa, in acordul pe care il va ratifica, si obligatia unui plan de investitii clar pentru crearea de locuri de munca, precum si supraveghere fiscala din partea Parlamentului. „Nu este posibil sa continuam politicile de austeritate din prezent fara sa incercam sa cream si locuri de munca! Doar taind, romanii nu vor putea sa suporte costul tot mai mare al vietii. Suntem de acord cu reducerea deficitelor, pentru ca acestea creeaza un dezechilibru major in economie. Sa nu uitam totusi ca marile datorii au fost create in ultimii ani, de catre actuala guvernare, care a contractat datorii in valoare de zeci de miliarde de euro! Aceste datorii vor fi platite de generatiile tinere, si de aceea avem o responsabilitate fata de acestea. Romania are nevoie, in paralel cu acceptarea acestui prag al deficitului, de un plan real de investitii interne, care sa creeze locuri de munca, precum si de o supravegere fiscala riguroasa din partea Parlamentului”.

Rovana Plumb a criticat la Galati lipsa consultarilor inainte de definirea mandatului cu care Traian Basescu a mers la Bruxelles. Fiind un subiect cu implicatii majore si pe termen lung pentru Romania, consultarea cu toate fortele politice, cu societatea civila era absolut obligatorie. „A fost, din partea Presedintelui Romaniei, o dovada de iresponsabilitate.„

Vicepresedintele grupului socialistilor din Parlamentul European sustine ca ratificarea acordului interguvernamental semnat la Bruxelles se poate face rapid, in Parlament, in baza articolului 148 din Constitutie.