Rovana Plumb: Nu voi candida pentru funcţia de vicepreşedinte pe regiunea Muntenia

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a anunţat marţi seara că nu va candida pentru funcţia de vicepreşedinte pe regiunea Muntenia la Congresul Partidului Social Democrat, care va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni, precizând însă că o va susţine pe Carmen Dan pentru această funcţie, dacă va dori să candideze.

06 mart. 2018, 19:23
Rovana Plumb: Nu voi candida pentru funcţia de vicepreşedinte pe regiunea Muntenia

„La Congresul de sâmbătă pentru funcţia de vicepreşedinte pe regiunea Muntenia, de care aparţin, nu voi candida. Avem multe colege care îşi merită locul într-o poziţie de vicepreşedinte. Sigur că sunt şi voi fi întotdeauna alături de partid, sunt din 1994, dar cred că este momentul ca anul acesta şi în primăvara aceasta, pe lângă semnalul atât de european şi atât de corect pentru societatea românească pe care l-a dat Liviu Dragnea în ceea ce priveşte noua configuraţie cu asigurarea parităţii, pentru care organizaţia de femei a PSD luptă de ani de zile, iată că acum se concretizează prin aceasta nouă configuraţie. Sunt multe colege din regiune care pot ocupa această poziţie şi cărora le urez succes în această competiţie”, a declarat, marţi seara, Rovana Plumb, la Realitatea TV.

Întrebată dacă o va susţine pe Carmen Dan în funcţia de vicepreşedinte, Plumb a precizat că o va susţine „cu tot dragul”, dacă aceasta va dori să candideze.

„Am fost 10 ani preşedinte al organizaţiei de femei, vicepreşedinte PSD, preşedinte al Consiliului Naţional, important este că întotdeauna am tratat aceste funcţii cu mare responsabilitate, încercând împreună cu colegele şi colegii mei să facem ceva bun pentru fiecare dintre români care au aşteptări de la oamenii politici. Sigur, dacă doamna Carmen Dan va dori să candideze, candidaturile se depun până joi la partid, desigur că o voi susţine cu tot dragul. Este colega mea de guvern, este un om politic, toţi miniştri suntem oameni politici şi o apreciez foarte mult pentru ceea ce face pentru români aproape în fiecare zi”, a afirmat ministrul Fondurilor Europene.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a precizat, după CEx-ul de luni, că s-a adoptat modul în care va fi constituit BPN, şi anume câte doi vicepreşedinţi pe fiecare regiune de dezvoltare, cu paritate între vicepreşedinţii bărbaţi şi femei.

Astfel, vor fi 16 vicepreşedinţi ai partidului, câte doi – un bărbat şi o femeie – pentru fiecare dintre cele opt regiuni de dezvoltare.

Congresul extraordinar al Partidului Social Democrat va avea loc sâmbătă la Bucureşti.