Pensiile CRESC din nou în ianuarie 2015. Vezi cu cât vor fi MAJORATE

Pensiile, majorate cu 5 procente în doar câteva luni. Pensionarii vor avea mai mulţi bani în buzunar chiar din luna ianuarie. În plus, cei care primesc indemnizaţie socială de la stat ar putea avea şi ei venituri mai mari. Guvernul plănuieşte să majoreze pensia minimă la 450 sau chiar 500 de lei.

04 oct. 2014, 11:02
Pensiile CRESC din nou în ianuarie 2015. Vezi cu cât vor fi MAJORATE

„Formula din lege pe care o aplicăm înseamnă sută la sută din rata inflaţiei plus 50% din creşterea reală a câştigului mediu salarial brut. Aceşti indicatori sunt de anul trecut conform datelor de la INS”, a declarat Rovana Plumb, ministrul Muncii.

Întrebată cu cât ar putea creste indemnizaţia minimă care acum este de 350 de lei, Plumb a răspuns că, în acest moment, se fac calculele, dar că pensiile mici sunt o preoccupare.

„Deocamdata facem calcule cu Ministerul de Finante. Pensiile mici sunt o preocupare. Lucram in asa fel incat sa facem o departajare intre dreptul la pensie si indemnzatie. Scenariile prevad o crestere la 450 sau 500 de lei. Guvernul analizează şi posibilitatea de a schimba legea salarizării unitare. Lucrăm să venim în sprijinul salariaţilor din sistemul bugetar. În ceea ce priveste pensiile mici, acestea reprezintă o prioritate a guvernului de a majora aceste pensii mici pentru ca un venit atat de mic nu ajuta pe cei care au muncit o viata în momentul de faţă”, a mai spus ministrul Muncii.