Rovana Plumb şi Viorica Dăncilă participă la Congresul PES

Presedinta OFSD, Rovana Plumb, participa, alaturi de eurodeputata PSD Viorica Dancila, la lucrarile Congresului Partidului Socialistilor Europeni, care este organizat in perioada 28 februarie - 1 martie la Roma (Italia). Acest Congres este important pentru ca pregateste activitatea socialistilor europeni inainte de alegerile europarlamentare din mai, inclusiv prin desemnarea unui candidat comun pentru functia de presedinte al Comisiei Europene.

28 feb. 2014, 11:15
Rovana Plumb şi Viorica Dăncilă participă la Congresul PES

Reprezentantele OFSD participa vineri, 28 februarie, la lucrarile PES Women Summit – reuniunea organizatiei de femei a socialistilor europeni. In cadrul acestei reuniuni vor avea loc doua dezbateri; prima dintre acestea este centrata pe problema politicilor necesare pentru asigurarea pentru femei a salariilor egale cu ale barbatilor pentru slujbe similare, iar cea de a doua – pe nevoia de a sprijini independenta economica a femeii.

Sambata, 1 martie, reprezentantele OFSD prezente la Roma vor participa si la lucrarile Congresului PES, in cadrul caruia vor avea mai multe intalniri de lucru cu reprezentante ale organizatiilor de femei din partidele social-democrate europene.

La Congresul de la Roma au confirmat participarea liderii celor mai importante partide de stânga din statele Uniunii Europene, printre care: cancelarul Austriei, Werner Faymann, premierul belgian Elio Di Rupo, cel al Bulgariei, Plamen Oresharski, al Cehiei, Bohuslav Sobotka, al Franţei, Jean-Marc Ayrault, vicepremierul Germaniei, Sigmar Gabriel, prim-ministrul lituanian Algirdas Butkevicius, cel maltez, Joseph Musccat, şi cel al Italiei, Matteo Renzi.