Rovana Plumb: Toate majorările salariale sunt prevăzute în proiectul de buget pe 2016

Publicat: Miercuri, 18 Noiembrie 2015 15:39 // Actualizat: Miercuri, 18 Noiembrie 2015 15:39 // Sursa: romaniatv.net

Toate majorările salariale au fost bine fundamentate și sunt prevăzute în proiectul de buget pe anul viitor, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, fostul ministru al Muncii, Rovana Plumb.

Foto: evz.ro

'Toate majorările salariale au fost bine fundamentate și lucrate împreună cu ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici. Vreau să îi asigur pe toți că atât majorarea pensiilor cu 5% cât și toate aceste majorări salariale sunt prevăzute în bugetul pentru anul 2016. Vă spun acest lucru cu certitudine', a spus Plumb.

Bugetul de stat pentru anul viitor este construit pe un deficit de 2,8% din produsul intern brut pe cash, ceea ce corespunde unui deficit de 2,95% din PIB pe ESA în condițiile unor venituri estimate la 227,3 miliarde de lei, respectiv 30,5% din PIB și ale unor cheltuieli de 248,2 miliarde de lei reprezentând 33,3% din PIB, potrivit datelor Ministerului Finanțelor.

La estimarea cheltuielilor s-au avut în vedere măsurile care au fost adoptate atât de către Parlament cât și de către Guvern în anul 2015 care au ca efect în anul 2016 majorarea cheltuielilor bugetare cu circa 12,6 miliarde de lei, precizează Ministerul Finanțelor.

Rovana Plumb: Las pe masa ministrului Muncii legea care prevede venitul minim de inserţie

Dublarea alocației de stat pentru copii va avea un impact de 1,8 miliarde lei, majorarea indemnizațiilor veteranilor de război și ale persoanelor persecutate din motive etnice și politice — 0,6 miliarde lei, majorarea cu 25% a salariilor pentru personalul din unitățile sanitare — 1,8 miliarde lei, majorarea cu 15% a salariilor pentru personalul din sistemul de învățământ — 1,7 miliarde lei, majorarea cu 12% a salariilor pentru personalul din instituțiile publice de subordonare locală — 1,3 miliarde lei, majorarea cu 25% a salariilor pentru personalul din sistemul de asistență socială — 556 milioane lei inclusiv a indemnizațiilor persoanelor cu handicap (240,6 milioane lei), majorarea cu 10% a salariilor pentru restul personalului bugetar — 3,026 miliarde de lei. De asemenea, la estimarea cheltuielilor bugetare s-a avut în vedere majorarea pensiilor cu 5%.

Pe de altă parte, Consiliul fiscal estimează un deficit bugetar în jurul nivelului de 3% din PIB pentru anul viitor, fără a lua în considerare creșterea salariilor pentru întregul aparat bugetar cu 10% de la 1 decembrie, se arată în raportul anual pe anul 2014 al Consiliului fiscal.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
buget buget 2016 majorări salariale Rovana Plumb salarii salarii marite
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
17 dec 14:08
...Pe 10 noiembrie Dacian Cioloș devine premier desemnat de președintele României. Pe 18 noiembrie, Ministerul Finanțelor, citat de Realitatea TV, descria bugetul lăsat moștenire de Victor Ponta astfel: „Bugetul de stat pentru anul viitor este construit pe un deficit de 2,8% din produsul intern brut...
18 nov 17:40
Răspunde | Votează email 0 email
Angela
Completează-ți veniturile! Acum ai la dispoziție o afacere inteligentă care te învață cum să faci bani muncind acasă 2-3 ore pe zi. Acest proiect vizează piața internă și internațională de carte. Ai nevoie de un calculator cu conexiune la internet și cunoștințe minime PC. Instruirea se face gratuit, prin email. Plata câștigurilor realizate este garantată prin contract legal de comision. Pentru mai multe detalii trimite un mesaj cu textul INFO la adresa de email: [email protected]
18 nov 15:48
...de buget pe anul viitor, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, fostul ministru al Muncii, Rovana Plumb. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net Citeste si......
1
EUR
4.8426
RON
31 May
noapte 11 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H