Rovana Plumb: Victor Ponta nu are de ce sa demisioneze. Este suspectă apariţia acestui caz în ziua moţiunii

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, susţine într-un comunicat de presă, că premierul Victor Ponta trebuie să-şi continue mandatul pentru că "politica se face în Parlament". Declaraţia apare în contextul în care premierul Victor Ponta a fost informat, la DNA, că s-a început urmărirea sa penală în dosarul Turceni - Rovinari, în care este cercetat şi senatorul Dan Şova. 

RomaniaTV.net
05 iun. 2015, 09:29
Rovana Plumb: Victor Ponta nu are de ce sa demisioneze. Este suspectă apariţia acestui caz în ziua moţiunii

„Premierul Ponta trebuie sa isi continue mandatul. Politica se face in Parlament. Mi se pare suspect ca acest dosar apare in ziua in care PNL depune motiune de cenzura. Poate este o coincidenta.

Guvernul trebuie sa isi duca mai departe activitatea, cu Victor Ponta premier. Ponta este premier in baza unui mandat clar primit de la cetateni la alegerile din 2012, mandat pe care trebuie sa il duca pana la capat. Avem teme importante – Legea salarizarii, Codul Fiscal – pe care trebuie sa le finalizam”, precizează Rovana Plumb.

Citeşte şi: Premierul Victor Ponta, URMĂRIT PENAL de DNA: „Am calitatea de suspect în dosarul lui Dan Şova”

Victor Ponta este urmărit penal de DNA pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni – Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat. De asemenea, procurorul șef al DNA inițiază procedura de sesizare a Camerei Deputaților, pentru formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale față deputatul Victor Ponta pentru infracțiunile de conflict de interese în perioada în care a îndeplinit funcția de prim-ministru. Premierul a fost chemat vineri dimineaţă la sediul DNA pentru a i se aduce la cunoştinţă acuzaţiile. La ieşirea de la DNA, Victor Ponta a declarat că a fost chemat pentru a fi informat că are calitatea de suspect în dosarul senatorului PSD Dan Şova.