Plumb, despre votul în cazul lui MRU: PSD nu renunţă la principiul ca un partid să nu aibă toată puterea

Preşedintele interimar al PSD, Rovana Plumb, a declarat luni, după şedinţa Biroului Permanent al formaţiunii, că PSD nu va susţine numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la şefia SIE pentru că este "o nominalizare facută într-un mod total netransparent, fără să existe o consultare". Totodată, un alt motiv ar fi că PSD nu renunţă la principiul ca un partid să nu aibă toată puterea. În plus, şeful interimar al PSD a declarat că Partidul Social-Democrat este "un partid unit, un partid stabil, solidar", care va continua guvernarea.

29 iun. 2015, 10:48
Plumb, despre votul în cazul lui MRU: PSD nu renunţă la principiul ca un partid să nu aibă toată puterea

Rovana Plumb a declarat că social-democraţii nu vor sprijini numirea lui Mihai răzvan Ungureanu la şefia SIE.

Citeşte şi: PSD, şedinţă CRUCIALĂ după nominalizarea lui MRU la şefia SIE. Şeful UNPR e alături de social-democraţi

„În ce priveşte decizia BPN privind nominalizarea făcuta de Klaus Iohannis pentru şefia SIE, PSD nu susţine nominalizarea făcută din următoarele motive: este o nominalizare făcută într-un mod total netransparent, fără să existe o consultare.

Al doilea motiv: PSD nu renunţă la principiul ca un partid să nu aibă toată puterea. Al treilea: nominalizarea a fost politic trecută prin votul PSD, în calitatea sa de prim-ministru PSD a considerat că MRU nu poate reprezenta interesele ţării. De aceea in 2012 am votat Împotriva guvernului condus de Mihai Răzvan Ungureanu”, a declarat Rovana Plumb. 

Citeşte şi: Rovana Plumb spune că actuala coaliţie majoritară va continua guvernarea

Conducerea PSD s-a reunit luni în şedinţa Biroului Permanent Naţional, la care a participat şi premierul interimar, liderul UNPR, Gabriel. Oprea. În deschiderea şedinţei, liderul interimar al PSD, Rovana Plumb a anunţat că guvernarea e stabilă, va continua şi că e în contact permanent cu premierul Victor Ponta.