Rovinietă 2019: Unde sunt amplasate camerele video fixe care verifică maşinile

Publicat: Marţi, 08 Ianuarie 2019 08:55 // Actualizat: Marţi, 08 Ianuarie 2019 08:55 // Sursa: romaniatv.net

Șoferii care circulă cu mașina pe rețeaua de drumuri din țara noastră fără a deține o vinietă valabilă pot fi surprinși de una din zecile de camere utilizate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și amplasate pe mai multe drumuri naționale. Potrivit informațiilor furnizate de CNAIR, numărul acestor camere de verificare a valabilității rovinietei trece de 70.

Atunci când circulă cu un autovehicul pe șoselele din afara localităților din România, conducătorii auto sunt obligați să plătească o taxă de drum, cunoscută sub numele de rovinietă. Cadrul legal al rovinietei este stabilit de Ordonanța Guvernului nr. 15/2002 privind introducerea unor tarife de utilizare a infrastructurii de transport rutier.

Documentul prevede ca, în baza plății unei sume de bani, șoferii să obțină dreptul de a circula cu un vehicul pe rețeaua națională de drumuri din țara noastră.

CNAIR se asigură că șoferii își respectă obligația de a avea rovinietă valabilă cu ajutorul a nu mai puțin de 74 de camere video fixe amplasate pe mai multe drumuri, iar conducătorii auto care nu se achită de această obligație riscă amenzi de ordinul miilor de lei. Concret, persoanele surprinse de autorități circulând cu mașina pe drumurile din țara noastră fără a avea rovinietă valabilă pot fi sancționate cu amenzi de până la 4.500 de lei.

Pentru a le da posibilitatea de a verifica valabilitatea rovinietei, CNAIR pune la dispoziția șoferilor un instrument de căutare online, care este disponibil aici. Lista completă a tarifelor de utilizare a drumurilor naționale din 2019 se poate găsi aici.

După cum reiese din datele furnizate de CNAIR, cele mai monitorizate drumuri sunt Drumul Naţional 1 (Timişul de Sus, Sebeş, Vâlcele, Şercaia, Oşorhei, Bărcăneşti/Româneşti), Drumul Naţional 2 (Iacobeşti, Nicolae Bălcescu, Moţca, Mărăcineni), Drumul Naţional 6 (Sânnicolau Mare, Coşoveni, Mehadia, Drăgăneşti Vlaşca) şi Drumul Naţional 15 (Vaduri, Sângeorgiu de Mureş, Gârleni, Călugăreni). Nici cei care circulă pe autostrăzi nu scapă de monitorizare, și anume sunt amplasate camere video pentru verificarea rovinietei la Petreşti (A1), Glina, Feteşti (A2), Gilău şi Snagov (A3).

Pentru a identifica șoferii care circulă fără rovinietă, pe lângă camerele video fixe, CNAIR mai utilizează și 14 camere video mobile, distribuite pe întreg teritoriul național. Potrivit precizărilor reprezentanților CNAIR legate de camerele video mobile, acestea sunt amplasate pe drumurile pe care nu sunt amplasate sistemele de camere video fixe, pe sectoarele de drumuri naţionale ce pot constitui rute ocolitoare ale punctelor fixe de control sau pe drumurile pe care se înregistrează valori mai reduse ale traficului rutier, fără a exista o procedură prestabilită de amplasare (în funcţie de zonă/drum/interval de timp)”.

Totodată, controlul existenței și a perioadei de valabilitate a rovinietei poate fi efectuat și de către personalul împuternicit al Inspectoratului General al Poliţiei Române, al Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier şi al CNAIR (în puncte de trecere a frontierei).

Lista completă cu amplasarea tuturor celor 74 de puncte fixe pentru controlul rovinietei este disponibilă mai jos.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
camere video rovinieta rovigneta 2019 rovinieta rovinieta 2019
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
11 ian 09:25
Răspunde | Votează email 0 email
Maria
Sper sa va fie util chiar daca calatoriti. Rovinieta o puteti achizitiona si online accesand adresa: https://l.profitshare.ro/l/5433048
Chiar daca te deplasezi cu masina, accesezi link-ul, comanzi, platesti tot online si circuli in continuare fara sa-ti faci griji pe unde sa ocolesti sa ajungi la un peco sau intr-o localitate pentru a o achizitiona. Totul este la cateva clicuri distanta !
1
EUR
4.7249
RON
19 Jun
noapte 20 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H