Roxana Cocoş, în extaz după argintul de la JO. Vezi ce a făcut imediat după concurs FOTO

Imediat după câştigarea medaliei de argint la Jocurile Olimpice de la Londra, halterofila Roxana Cocoş era epuizată, dar în culmea fericirii, iar gândurile ei s-au îndreptat în primul rând spre familia lăsată acasă. Sportiva legitimată la CS Steaua a precizat că a muncit "enorm" pentru performanţa de la JO 2012.

RomaniaTV.net
01 aug. 2012, 18:25

Roxana Cocoş, vicecampioană olimpică la haltere la categoria 69 de kilograme, şi-a revenit cu greu după performanţa obţinută. „Încă nu-mi vine să cred. Sunt foarte fericită, îi mulţumesc lui Dumnezeu. Concursul ăsta a fost cel mai important din viaţa mea. Şi mi-am dorit medalia asta, am muncit enorm pentru medalia asta şi Dumnezeu m-a răsplătit, mi-a răsplătit şi munca şi îi mulţumesc din toată inima mea”, a spus Roxana.

Imediat după încheierea concursului, Roxana Cocoş, a pus mâna pe telefon pentru a împărţi bucuria succesului cu mama ei. „Mama plânge, toată familia mea… Nu ne vine să credem. Cum am ieşit, am sunat-o, ştiam că are emoţii, mama nu se uită la televizor la un asemenea concurs”.

Vicecampioana noastră a mai spus că se aştepta ca nord-coreeana care a câştigat titlul olimpic să fie o adversară redutabilă. „Am văzut-o pe sportiva din Coreea de Nord pe Internet, înainte să vin la Londra. M-am mai întâlnit cu ea la Campionatele Mondiale din Antalya. Ştiam că va fi foarte puternică odată ce se duce în altă categorie”, a declarat  Roxana Cocoş la Dolce Sport.

Roxana Cocoş a adus României a şasea medalie la Jocurile Olimpice de la Londra: argint la categoria 69 de kilograme din concursul de haltere. Sportiva noastră a reuşit un concurs impecabil şi a reuşit un total de 256 de kilograme care i-a asigurat argintul. Singura ratare a Roxanei a fost la 146 de kilograme, la aruncat, când, deşi avea argintul în buzunar, a încercat să forţeze obţinerea medaliei de aur.

Titlul olimpic a fost câştigat de nord-coreeana Rim Jong Sim, cu un total de 261 de kilograme (115 – smuls, 146 – aruncat), iar bronzul i-a revenit bielorusei Marina Şkermankova, cu acelaşi total ca al Roxanei Cocoş, 256 kg, dar cu o greutate corporală mai mare decât a româncei.