Roxana Cocoş și Răzvan Martin, descalificați pentru dopaj. Au pierdut medaliile olimpice de la Londra 2012

Roxana Cocoș și Răzvan Martin, descalificați pentru dopaj. Cei doi au fost depistați pozitiv la reanalizare de către Comitetul Olimpic Internațional pentru folosirea de steroizi anabolizanți şi au pierdut, astfel, medaliile cucerite la Jocurile Olimpice din 2012 de la Londra.

25 nov. 2020, 16:16
Roxana Cocoş și Răzvan Martin, descalificați pentru dopaj. Au pierdut medaliile olimpice de la Londra 2012

Roxana Cocoș și Răzvan Martin, descalificați pentru dopaj, anunţă Reuters. Comitetul Internațional Olimpic a anunțat, miercuri, că i-a descalificat de la Jocurile Olimpice de la Londra 2012 pe halterofilii români Roxana Cocoș, Răzvan Martin și Gabriel Sâncrăian, pentru dopaj!

Roxana Cocoş și Răzvan Martin, descalificați pentru dopaj

Astfel, lui Răzvan Martin (28 de ani) i se va retrage medalia de bronz, iar Roxanei Cocoș (30 de ani) cea de argint! Deciziile nu mai pot fi atacate, fiind definitive. Sportivii au folosit stanozololul, care este un steroid anabolizant disponibil sub formă injectabilă și tablete, cu puține efecte secundare și adaptat pentru cei care doresc să-și îmbunătățească starea fizică și să grăbească procesul de ardere a grăsimilor.

Cea mai sexy halterofilă din România, prinsă DOPATĂ. A fost depistată pozitiv cu stanozolol FOTO

România a obţinut două medalii la haltere la Jocurile Olimpice de la Londra, argint prin Roxana Cocoş (69 kg) şi bronz prin Răzvan Martin (69 kg). Acesta din urmă a fost depistat pozitiv în aprilie 2013, la stanozolol, după Campionatele Europene de la Tirana, unde cucerise două medalii. El a redevenit eligibil pentru competiţii în 2015, după două sezoane de suspendare.

La 31 iulie 2012, halterofilul Răzvan Martin a câştigat medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Londra la categoria 69 de kilograme, cu un total de 332 kg (152 kg la stilul smuls şi 180 la aruncat). Roxana Cocoş a luat argintul cu un total de 256 kg, după ce a ridicat 113 kg la smuls şi 143 la aruncat.

România poate duce 4 sau 2 halterofili la Jocurile Olimpice de la Tokyo ca urmare a regulamentelor care sancţionează delegaţiile în funcţie de numărul de cazuri pozitive depistate din 2008 şi până în prezent.