Roxana Donisan s-a luptat cu rechinul, un turist a fotografiat scena: „A ajuns la geamandură. Nu avea nimeni curajul să sară în apă să o salveze”

Suceveanca Roxana Donisan, în vârstă de 40 de ani, înota nu foarte departe de mal în momentul în care a fost atacată de rechin.

07 iul. 2022, 11:20

Roxana Donisan, femeia ucisă de un rechin în Egipt, ar putea fi adusă în România chiar mâine. Părinţii sunt în stare de şoc după toate informaţiile care apar. „Sunt poze făcute de un turist de pe vasul care era imediat dincolo de geamandură (…) El a alertat autoritățile”, spune tatăl Roxanei Donisan, femeia atacată de rechin în Egipt, potrivit monitorulsv.ro.

„Ea a ajuns până la geamandură. Acolo apa e de maximum 2 metri, unde a înhățat-o rechinul.

Cazul „Roxana Donisan” se amplifică. Turiştii români acuză egiptenii de muşamalizare: „Au spus ca e motorina, ulei în apă, nimic de rechini”

Tatăl Roxanei Donisan: „Sunt poze făcute de un turist de pe vasul care era imediat dincolo de geamandură. El a alertat autorităţile”

Sunt poze făcute de un turist de pe vasul care era imediat dincolo de geamandură.  Nu avea nimeni curajul să sară în apă să o salveze. (…) Când a venit poliția la ușă să ne ceară date personale și a întrebat dacă locuiește aici, mi-a cerut numărul de telefon, i l-am dat și n-a trecut un sfert de oră și m-a sunat consulul din Egipt, care a spus că e vorba de fata noastră. Prima informație a fost că a reușit să ajungă până la mal, asta înseamnă că nu era distanță mare și confirmă că de pe vas cineva filmase lupta.

Detalii şocante despre Roxana Donisan, românca ucisă de rechin: „Prima informaţie a fost că a reuşit să ajungă până la mal”. Un turist a filmat atacul rechinului

De la societatea de turism mi-au spus ce mi-a spus și consulul. Am făcut toate demersurile pentru certificatul de deces și aducerea ei acasă. Domnul consul mi-a promis că într-o săptămână o aducem”, a explicat tatăl victimei.

Roxana Donisan era angajată la Direcția de Finanțe Suceava, își cumpărase un sejur mai lung în Egipt, destinație pe care o îndrăgea. Ea se afla singură în vacanță, fiind dată dispărută la aproximativ două zile după incident. Suceveanca, în vârstă de 40 de ani, înota în momentul în care a fost atacată. Cadavrul ei a fost găsit la doar 600 de metri de o altă femeie căzută victimă unui rechin.

Totul s-a întâmplat vinerea trecută, în golful adăpostit Sahl Hasheesh, un oraș de coastă aflat la aproximativ 20 de kilometri sud de Hurghada.
Noi detalii dramatice legate de românca ucisă de rechin în Egipt. Mama Roxanei: „Fusese să facă ultimul curs de înot. Era foarte grijulie, știa că stăm cu grijă și ne suna mereu”

Rechinul care le-a speciat pe cele două femei este specia Mako, cunoscută pentru agresivitatea ei. Foarte rar se întâmplă ca această specie să se apropie de zona costieră, dar de această dată, rechinii ar fi fost atrași la mal din cauza unor cadavre ale unor oi, care au fost purtate de curenți după un naufragiu din urmă cu o lună, între Egipt și Sudan.