Roxana Pațurcă a fost dată afară din funcția de inspector școlar general. Ministrul Educației: Mi-am revizuit decizia

Roxana Pațurcă, fostă senatoare PSD, acum membru PNL, a fost dată afară din funcția de inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Calărași, a anunţat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

14 ian. 2021, 16:54
Roxana Pațurcă a fost dată afară din funcția de inspector școlar general. Ministrul Educației: Mi-am revizuit decizia

Roxana Pațurcă nu mai este inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Calărași. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat pentru edupedu.ro că şi-a „revizuit decizia”.

„Atâta vreme cat este vorba despre numiri, deci nu este vorba despre un concurs sau despre un examen, numirile se vor face pe niște criterii. În momentul în care am văzut că persoana respectivă nu are același obiectiv precum cel pe care l-am declarat, acela de a pune la punct lucrurile în Educație pornind de la singurul proiect de țară, România educată, care a beneficiat de cea mai largă consultare publică, am apreciat că nu pot continua în echipă. În momentul în care am aflat de afirmațiile denigratoare la adresa proiectului România educată mi-am revizuit decizia”, a declarat Sorin Cîmpeanu, după schimbarea inspectorului şcolar general Roxana Paţurcă.

Întrebat cine va ocupa locul rămas liber după plecarea Roxanei Pațurcă la șefia Inspectoratului Școlar Județean Călărași, ministrul a declarat doar că este vorba despre „o persoană care crede în proiectul România educată”.

„Un profesor cu competențe conforme pe baza analizei pe care colegii din minister au făcut-o. Pentru mine este suficient să lucrezi în echipă cu cei care cred în același obiectiv în care crede și ministrul educației”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Roxana Pațurcă a fost înlăturată de la conducerea ISJ Călăraşi dupa ce presa a scris aceasta spunea despre preşedintele Klaus Iohannis în 2019 că „este un penal cu imunitate absolută”, iar despre proiectul România educată că e “un titlu jignitor, prin care Iohannis ne spune că nu suntem educați și că vine el să ne educe”.

Citeşte şi: Bombă pe scena politică. Senatoarea Roxana Paţurcă a intrat în PNL după ce a fost exclusă din PSD

Roxana Pațurcă s-a înscris în PNL în septembrie 2020 după ce a fost exclusă din PSD, alături de deputaţii Adrian Todor, Cătălin Rădulescu şi Dan Ciocan. Cei patru politicieni au lipsit de la şedinta de plen comun al Parlamentului în care urma să se dezbată şi să se voteze moţiunea de cenzură pentru înlăturarea Guvernului Orban.


loading...