Rubedeniile din listele electorale de la parlamentare 2012

Copii, soţi sau fraţi de politicieni sunt promovaţi pe listele electorale pentru alegerile din 9 decembrie. Întocmirea listelor de candidaţi pentru parlamentare ale USL şi ARD arată o nouă faţă a nepotismului politic. Mai mult, pe lângă rubedenii, politicienii nu au uitat să-şi promoveze politic şi consilierii.

RomaniaTV.net
29 oct. 2012, 12:08
Rubedeniile din listele electorale de la parlamentare 2012

Un prim exemplu de soţie – candidat îl găsim la Vaslui. Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a impus-o pe listele USL pe soţia sa, Gabriela Creţu. Fost europarlamentar PSD, Gabriela Creţu va candida pentru un fotoliu de senator într-un colegiu din Vaslui, potrivit România TV.

Elena Uioreanu este o altă soţie de politician care va candida la parlamentare în 9 decembrie. Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj a pus-o pe soţia lui, Elena Uioreanu, pe listele electorale pentru Camera Deputaţilor. Elena Uioreanu va candida pentru un fotoliu de deputat în Colegiu 9 din Cluj. Elena Uioreanu a fost consilier local, iar acum şi-ar dori să devină deputat.

Şi iubita lui Marian Vanghelie va candida la parlamentarele din decembrie, tot din partea USL. După ce Oana Niculescu Mizil l-a susţinut în campania pentru locale pe iubitul său, acum a venit rândul lui Vanghelie să-i întoarcă favoarea. Oana Mizil se luptă pentru un fotoliu de deputat într-un colegiu din sectorul 5, condus de Marian Vanghelie.

Fosta jurnalistă Gabriela Vrînceanu Firea va candida din partea USL la alegerile parlamentare din 9 decembrie pentru un post de senator, fiind desemnată de organizaţia PSD Ilfov. În colegiul în care va candida Gabriela Firea este inclus şi oraşul Voluntari, al cărui primar este soţul ei, Florentin Pandele.

La alegerile parlamentare va candida, din partea USL, şi Alexandru Stănescu, fratele preşedintelui CJ Olt, Paul Stănescu. Alexandru Stănescu vizează un fotoliu călduţ de deputat în Colegiul 7 din judeţul Olt, în care este inclusă şi comuna în care tatăl celor doi este primar.

Un alt deputat PDL, Florin Anghel din Prahova, l-a pus pe listele electorale pe fiul lui Alexandru Anghel. Fiul deputatului din Câmpina ar urma să candideze din partea ARD pentru funcţia de deputat în Colegiul 2 din Prahova.

Sunt şi consilieri pe care politicienii i-au promovat pe listele electorale. Fostul preşedinte Ion Iliescu îşi doreşte să-l vadă deputat pe consilierul lui din vremea când era şef de stat pe Ionuţ Vulpescu. Ionuţ Vulpescu a fost recent numit şi în conducerea ICR, iar acum îşi doreşte un post de deputat.

Şi ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, l-a pus pe listele electorale pe un fost consilier de-al său de la Ministerul Educaţiei. Este vorba despre Gabriel Ispas. Acesta şi-ar dori să ajungă în parlamentul Românieica deputat.